Matt Damon seli obitelj u Australiju zbog Trumpa

Paul Bois

Screenshot/YouTube/Steven Colbert

Usponom na vlast predsjednika Trumpa, mnoge poznate osobe, od Barbre Streisand do Cher, obećale su emigrirati na sjever u Kanadu ili “tamo dolje” u Australiju. Nitko od njih nije održao obećanje… do sad.

Dame i gospodo, prema magazinu Page Six, glumac Matt Damon planira preseliti svoju obitelj u Australiju u protestu protiv predsjednika Trumpa.

“Damon, 47, je navodno kupio nekretninu u Byron Bayu u Novom Južnom Walesu”, izvjestio je Page Six. “Kuća je u susjedstvu glumca Chrisa Hemswortha, s kojim se Damon nedavno pojavio u filmu ‘Thor: Ragnarok’.”

Bryon Bay, NSW from Cape Byron State Conservation Park/Photo by Travis Thurston

Izvori su priopćili da je “Matt rekao prijateljima i kolegama u Hollywoodu da seli obitelj u Australiju” kako bi protestirao politici predsjednika Trumpa.

“Matt je izjavio da taj potez neće utjecati na njegov rad – putovat će gdje god se njegovi projekti snimali. Također je rekao prijateljima da želi da njegova djeca odrastu u sigurnoj okolini”, dodao je izvor.

Njegov potez mogao bi značiti protest protiv Trumpa, a mogao bi biti i način da se udalji od kontroverze u kojoj se našao za vrijeme skandala oko Harveya Weinsteina. Budući da je dugogodišnji prijatelj filmskog mogula, Damonov kredibilitet je doživio težak udarac nakon što je New York Times objavio kako je mega-producent godinama vrebao glumice u industriji. Iako je Damon zanijekao poznavanje Weinsteinovih zločina, prešutno je priznao da je znao za Weinsteinovo uznemiravanje glumice Gwyneth Paltrow.

U prosincu prošle godine, Damon je postao meta feministica nakon izjave da su optužbe protiv Al Frankena (sad već bivši senator, optužen za seksualno uznemiravanje) “loša šala” i da bi bio voljan raditi s komičarom Louis C.K. nakon što se saznalo da je redovito masturbirao pred ženama.

Damon je također govorio o “spektrumu ponašanja” glede seksualnog uznemiravanja, navodeći “razliku između, znate, tapkanja po stražnjici i silovanja i zlostavljanja djeteta”.

Te izjave su se Damonu brzo obile o glavu. Feministi su ga opsjedali na društvenim mrežama, a bivše kolege su ga javno osudile. Samo prošlog mjeseca, pokrenuta je peticija koja zahtjeva da se Damona makne iz nadolazećeg ‘reboota’ ‘Oceanovih 8’.

“Žao mi je što nisam više slušao prije nego što sam izjavio one stvari”, rekao je Damon u vezi #MeToo pokreta. “Na kraju, ne želim više nikom nanijeti bol svojim ponašanjem ili izjavama. Zbilja mi je žao.”

Damonov status filmske zvijezde ozbiljno je narušen 2017. godine, nakon što su njegova dva filma “Suburbicon” i “Downsizing” pobacila na kino blagajnama.