Slijedeći križarski pohod Davida Hogga: Protivljenje zakonu o identifikaciji glasača

Emily Zanotti

Screenshot/CNN

‘March for Our Lives’ je vjerojatno bio magnum opus učenika aktivista iz Parklanda, ali oni nisu nipošto završili sa promoviranjem ljevičarskih stajališta. Jedino mjerodavno zakonodavstvo koje je na horizontu, STOP Zakon o nasilju u školi, prošlo je bez njihove podrške, a postoji i nekoliko propisa o pištoljima koji će vjerojatno proći.

Dakle, barem jedan učenik iz Parklanda traži da proširi svoju političku agendu; David Hogg se bori protiv glasačkih identifikacijskih karti.

Tako je: on vjeruje da trebate fotografsku identifikaciju kako bi ostvarili pravo koje osigurava Drugi amandman, ali je problematična stvar ako bi isto to tražili kako bi potvrdili svoj identitet na glasačkim mjestima.

Izgleda kao da je Hoggova izjava došla niotkuda. Povezani članak je s ACLU stranice, a ne na novi blogerski članak ili relevantnu vijest. Hogg je jednostavno uzeo prekid od svog redovito zakazanog anti-gun promoviranja kako bi vam prenesao vijest od vaših “boljih”: tražiti ljude koji već imaju pristup sredstvima da nabave identifikacijsku sliku kako bi se zaštitio izborni sistem, je veliki problem.

Nakon što su korisnici društvenih medija sugerirali da bi identifikacijske karte glasača štitile vjerodostojnost izbora, Hogg je bio prisiljen na uzmak.

Hogg je šutio kad se suočio s idejom da bi intenzivna identifikacija i pozadinske provjere nepravedno spriječavale Amerikance kako bi ostvarili neka druga prava zaštićenih Ustavom.

Suprotno navedenoj svrsi subotnjeg marša ‘March for Our Lives’ – “sprječavanje nasilja oružjem” – čini se da je cilj daljnje promicanje ljevičarske agende i to ne samo što se oružja tiče.