Roditelji muslimani uhićeni u Texasu zbog premlaćivanja, paljenja i gušenja svoje 16-godišnje kćeri nakon što je odbila prisilni brak

Jared Sichel

Roditelji 16-godišnje iračke djevojke, Maarib Al Hishmawi, uhićeni su u petak zbog navodnog premlaćivanja, gušenja i mučenja vrućim uljem svoje kćeri nakon što je odbila pristati na prisilni brak.

Ovaj slučaj se nije desio u Baghdadu ili Mosulu ili Basri, već u teksaškom gradu San Antoniju.

Ured šerifa okruga Bexar izvijestio je da su Abdulah Fahmi Kala Al Hishmawi, 34, i Hamdiyah Sabah Al Hishmawai, 33, prebili svoju kćer drškom metle, gušili je “gotovo do nesvjestice” i polili vrućim uljem kad je odbila prislini brak, za koji bi roditelji navodno dobili 20.000$.

Šerif Javier Salazar je rekao da su od 2017. godine Maaribini roditelji pregovarali o braku s odraslim čovjekom iz drugoga grada.

Premlaćivanja su trajala tako dugo dok je Maarib odbijala zahtjeve svojih roditelja. Kako bi zaustavila nasilje, navodno je rekla roditeljima da će pristati na brak.

No u siječnju, kako se bližio datum venčanja, Maarib je pobjegla i bila zbrinuta od strane anonimne organizacije. Ona je sad, zajedno sa svojih pet mlađih braće i sestara, u skrbi službe za zaštitu djece.

Šerif Javier Salazar je rekao da su roditelji Hishmawi optuženi za najmanje jedno krivično djelo neprekidnog obiteljskog nasilja. Dodao je da će vjerojatno i potencijalni mladoženja biti optužen i da postoji mogućnost da FBI također doda svoje optužbe.

San Antonio Express-News izvijestio je da se čulo “vikanje oca kako optužuje kćer za situaciju”, u treutnku kad su odvodili roditelje u lisicama.

Obitelj Hishmawi je navodno boravila dvije godine u SAD-u zahvaljujući vizi.

Kao i obično, većina medijskih izvješća nazvala je to “dogovorenim” brakom, iako potencijalna mladenka nije u niti jednom trenutku imala pravo glasa.

Vođa “Ženskog marša”, Linda Sarsour, nije bila dostupna za komentar.