Kršćanski par koji je novčano kažnjen zbog odbijanja održavanja istospolnog vjenčanja našao savršeno rješenje

Hank Berrien

U 2012. godine, kršćanski par Cynthia i Robert Gifford, koji je posjedovao farmu na kojoj su često ugošćivali vjenčane ceremonije, pristojno su odbili održati homoseksualno vjenčanje u svojim prostorijama, koje je zatražio lezbijski par.

Lezbijski par je podigao tužbu, potaknuvši tri i pol godišnju pravnu bitku koja je kulminirala na Vrhovnom žalbenom sudu u New Yorku, koji je usvojio odluku Ureda za ljudska prava iz 2014. godine, u kojoj je sutkinja Magdalia Pares Giffordima odredila novčanu kaznu od 10.000$ i naknadu od 1.500$ svakom članu lezbijskog para.

U presudi žalbenog suda, sutkinja Karen Peters je navela: “Giffordovi se mogu pridržavati i prakticirati svojih vjerskih uvjerenja da se istospolni parovi ne bi trebali vjenčati, ali moraju dopustiti istospolnim parovima da se vjenčaju u njihovim prostorijama ako to isto dopuštaju parovima suprotnog spola.

Ali sada, Giffordovi su našli savršen odgovor na cijelokupnu nepravednu situaciju: obavještavaju svakog tko želi održati vjenčanje na njihovoj farmi da će donirati postotak zarade organizacijama koje se bore za tradicionalan brak u Americi.

Kao što je Faithwire izvjestio: “Na dnu svake web-stranice u odjeljku ‘Vjenčanja’, jasno je naglašeno odricanje od odgovornosti koje glasi:”

Na Liberty Ridge farmi, naše duboko religijsko uvjerenje je da je brak jedinstvena zajednica muškarca i žene, a Farma djeluje u svrhu jačanja i promicanja brakova. U tu svrhu i u svrhu promicanja naših moralnih i religijskih vrijednosti, doniramo dio naše zarade organizacijama koje promiču snažne brakove poput Vijeća za istraživanje obitelji. Pokroviteljstvo svih potencijalnih klijenata je dobrodošlo, bez obzira na rasu, vjeru, boju, nacionalno podrijetlo, seksualnu prijentaciju, vojsni status, spol, invaliditet ili bračni status. Svi parovi kojima zakon dopušta vjenčanje u državi New York su dobrodošli da održe svoje vjenčanje na Liberty Ridge farmi. Svima služimo jednako.

Video govora Cynthie Gifford iz 2014.:

Video zabavnih sadržaja na farmi: