Fox News objavio izjavu o budućnosti Laure Ingraham na mreži

Ryan Saavedra

U nedjelju je Fox News objavio izjavu o budućnosti Laure Ingraham nakon što se suočila s intenzivnim bojkotom kojeg promoviranju ljevičarski aktivisti i Media Matters (ljevičarska organizacija – op. a.). Mreža je priopćila da podržava Ingraham i da neće posustati pred napadima i zastrašivanjem ljevice u ponovnom pokušaju ušutkavanja slobodu govora.

U priopćenju, dopredsjednik Fox News-a Jack Abernethy je napisao:

Ne možemo i nećemo dopustiti da se cenzuriraju glasovi. Radujemo se što će Laura ponovno voditi svoj program od slijedećeg ponedjeljka, kada se s djecom vraća s proljetnog odmora.

Ingraham, voditeljica “The Ingraham Angle”, izjavila je u petak da će uzeti sedam dana odmora kako bi proslavila Uskrs sa svoje troje usvojene djece. Ingraham se našla usred intenzivne bojkot-kampanje izazvane od strane učenika-aktivista za kontrolu oružja Davida Hogga, nakon što ga je prošli tjedan blago kritizirala na Twitteru.

Kao odgovor na Ingrahamovu objavu, Hogg, samozvani ateist, napisao je podrugljivi komentar na Twitteru: “Uzmi dozu zdravog razmišljanja na ovaj Veliki tjedan.”

U subotu, Hogg je gostovao na CNN-u gdje je nazvao Ingraham “nasilnicom” i rekao da je jedini način da se ikad pojavi u njezinoj emisiji taj da se ispriča svakoj osobi koju je povrijedila “tijekom njezine profesionalne karijere zbog svoje nezrelosti i neprofesionalnosti.”

CNN-ova voditeljica Ana Cabrera napomenula je Hoggu da ima dosta ljudi koji misle da je on zapravo nasilnik, na što je on odgovorio: “Ne slažem se s tim.”