Comey izjavio da je istraga o Hillarynim e-mailovima ponovno otvorena kako bi bila legitiman Predsjednik u slučaju pobjede

Ryan Saavedra

Screenshot/ABC News

U prethodno snimljenom intervjuu koji je u nedjelju navečer objavljen na ABC News, bivši direktor FBI-a James Comey otkrio je da je najavio ponovno otvaranje istrage Hillary Clinton o upotrebi privatnog e-mail servera u listopadu 2017., jer je pretpostavio da će pobijediti na izborima i nije želio da bude viđena kao nelegitimna predsjednica.

U razgovoru s ABC News-ovim novinarom Georgeom Stephanopoulosom, Comey je rekao da se nada kako njegova odluka o ponovnom otvaranju istrage nije razlog što je Hillary izgubila izbore.

“Ali na nekoj razini, nije li na tu odluku utjecala vaša pretpostavka da će Hillary Clinton pobijediti?” Upitao je Stephanopoulos.

“Vjerojatno je. Ne sjećam se da sam to svijesno razmišljao, ali vjerojatno je bilo tako”, odgovorio je Comey. “Jer sam djelovao su svijetu u kojem će Hillary Clinton pobijediti Donalda Trumpa.”

“Tako da sam siguran da je to bio faktor”, nastavio je Comey. “Da je bila izabrana za Predsjednicu, a ja sam krio tu stvar od američkog naroda, bila bi nelegitimna od trenutka kad je izabrana, od trenutka kad bi se to saznalo.”

POGLEDAJTE: