Nikki Haley: Napad kemijskim oružjem mogao bi se desiti i SAD-u ‘ako ne budemo pametni’

Joseph Curl

Screenshot/CNN

Američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima Nikki Haley upozorila je u nedjelju da bi se kemijski napad poput onog u Siriji mogao desiti u Sjedinjenim Državama “ako nećemo biti pametni”.

“To bi se vrlo lako moglo dogoditi u Sjedinjenim Državama ako nismo pametni i ako nismo svjesni što se događa”, rekla je Haley na ‘Fox News Sunday’.

“Moramo biti svjesni činjenice da ne smijemo dozvoliti niti najmanju upotrebu kemijskog oružja. To je razlog zašto je Predsjednik ovaj vikend naredio napad i zašto je protjerao 60 ruskih špijuna nakon napada u Saliburyju”, izjavila je. Bivši ruski špijun i njegova kći otrovani otrovani su u Londonu prošlog mjeseca.

Napad kemijskim oružjem u Siriji usmrtio je više od 70 osoba. Predsjednik Trump je za napad okrivio Rusiju i Iran i u petak ispalio više od 100 raketa na postrojenja za proizvodnju kemijskog oružja u Siriji u skupnom pothvatu s Britanijom i Francuskom.

Trump je nakon napada proglasio “misija izvršena”.

Haley je objavila ovaj tweet u subotu.

Na Fox-u, Haley je izjavila da su raketni napadi bili učinkoviti. “Zadali smo težak udarac njihovom programu kemijskog oružja koji ih je vratio godinama unatrag”, rekla je Haley.