Talijansko veleposlanstvo britanskoj bolnici: Isključite Alfiju Evansu respirator i optužit ćemo vas za ubojstvo

Screenshot: YouTube/Daily Mail

U ponedjeljak, prije nego je dječja bolnica Alder Hey u Velikoj Britaniji uklonila respirator s dvogodišnjeg Alfija Evansa u 21:17 sati., talijansko veleposlanstvo u Londonu uputila je upozorenje bolnici, budući da je Italija djetetu dala svoje državljanstvo u ponedjeljak kako bi mu se dozvolio odlazak iz bolnice i osiguralo liječenje. Tom Evans, otac djeteta, napisao je na Facebooku: “Alfie je dobio talijansko državljanstvo. Alfie pripada Italiji.”

Veleposlanstvo je pokušalo najbolje:

Kao što je Daily Wire u ponedjeljak izvjestio, “Alder Hey bolnica tvrdi da ‘nije u dječakovom najboljem interesu da ostane na ventilatoru i tvrdi da je daljnje liječenje uzaludno’. Dječakovi roditelji žele nastaviti borbu za život svog djeteta”.

Kršćanski pravni centar, koji zastupa Alfijeve roditelje, izjavio je: “Talijanski veleposlanik hitno je stupio u kontakt sa sudom, sa zahtjevom da se talijanskoj vladi dozvoli da intervenira u slučaju i traži povratak svog građanina Alfija Evansa u Italiju”.

U ponedjeljak, Papa Franjo je u podne objavio tweet:

Svi pokušaji nisu donijeli nikakvu korist; respirator je uklonjen.

Alfijev otac Tom, objavio je tweet nakon uklanjanja respiratora: “On održava svoj život od 17 minuta nakon devet sati. Trebamo samo kisik za njega, a oni nam to ne dozvoljavaju. Ako netko ima kakve ideje ili nam netko može pomoći, budite slobodni. Alfie se još uvijek bori ovdje”.