Londonski gradonačelnik Sadiq Khan ljut zbog najavljene posjete Trumpa

Paul Bois

Screenshot: YouTube/ITV News

Predsjednik Trump je najavio da će službeno posjetiti Veliku Britaniju u srpnju, na petak 13., nakon zaustavljanja u Bruxellesu gdje će se održati summit čelnika NATO saveza.

Prvi muslimanski gradonačelnik Londona, Sadiq Khan, uputio je upozorenje Predsjedniku na Twitteru da bi se mogao susresti s ljutim demonstracijama ukoliko će posjetiti njegov grad.

“Ako dođe u London, predsjednik Trump doživjet će otvoren i raznolik grad koji je uvijek odabirao jedinstvo i nadu umjesto straha”, objavio je na Twitteru Khan.

“Nesumnjivo će vidjeti da građani Londona čvrsto drže do svojih liberalnih vrijednosti i slobode govora.”

Kao što je Sun napomenuo, Khan je prethodno rekao da predsjednik Trump “ne bi trebao biti službeno primljen kada dođe”.

Londonski gradonačelnik Khan nedavno je bio u vijestima pozivajući na strožu politiku “kontrole noževa” u gradu Londonu, u kojem je, unatoč tome što ima gotovo totalnu zabranu vatrenog oružja, stopa ubojstva nadmašila onu New York Cityja.

Budući da je stvorio neprijatelja u liku Donalda Trumpa, Khan tvrdi da je žrtva zlostavljanja na mreži. Nedavno je iskoristio zlostavljanje na Twitteri kao odskočnu dasku kako bi instruirao Silicijsku dolinu o tome zašto bi trebalo regulirati “govor mržnje” na internetu.