Dirljiva osobna priča iza snažnog pro-život stava Tuckera Carlsona

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: YouTube/Gavin McInnes

Voditelj na Fox News, Tucker Carlson, na artikulirani, neapologetski i dosljedan način drži stopala pro-pobačaj pokreta na vatri u svojoj vrlo uspješnoj emisiji “Tucker Carlson Tonight”. Gotovo svaki tjedan, Carlson koristi dragocjeno vrijeme razotkrivajući one koji se zalažu i profitiraju od pobačaja i otkriva stvarnosti fatalnog zahvata.

Dok je voditelj vjerojatno pro-život iz više razloga, postoje dvije osobne priče koje je tijekom govora podijelio pristalicama Vitae fundacije i koje naglašavaju njegovo snažno stajalište.

Carlson je prvo otkrio da je njegov otac rođen 1941. godine, u vrijeme kad je pobačaj bio ilegalan, od svoje tadašnje 15-godišnje bake. “Da je kojim slučajem to bila 1973., ja ne bih bio ovdje”, izjavio je.

Carlsonov otac poslan je u sirotište i imao je “neuredan” odgoj, rekao je. “Samo zato što donosite pravilnu odluku ne znači da je lako. To je jedan od razloga zbog kojeg ljudi donose krive odluke, boje se tog nereda”, istaknuo je voditelj.

“Na kraju sve je ispalo odlično i ja sam ovdje zbog te odluke”, dodao je. “Svakog petka ručam s ocem i razgovaram s njim svaki dan.”

Uspješna i utjecajna figura je danas ovdje, vjeruje Carlson, jer pobačaj nije bio lijek za tešku situaciju.

Drugi razlog zašto Carlson ima tako snažne osjećaje što se tiče pobačaja, potječe od vlastitog sina. Kad su on i njegova supruga čekali drugo dijete, njihov liječnik je dijagnosticirao nerođeno dijete sa Spina Bifidom i predložio im da pobace dijete.

“Moja žena je na to reagirala vrlo lošom riječi”, rekao je Carlson. “VRLO lošom riječi, kako bi naglasila da nema šanse da se to desi.”

“Nemate dozvolu da ubijete to dijete. Znate zašto? Zbog toga što niste Bog”, rekla je Susan liječniku.

Ta nerođena beba za koju je liječnik predložio da bude ubijena u maternici, ispostavila se da ima nula zdravstvenih problema. Njegov sin je danas kršni mladi čovjek, visok 188 centimetara i pohađa Sveučilište u Virginiji, rekao je Carlson publici.

“Jedan od razloga zašto sam tako zahvalan što sam ovdje s Vitaeom jest taj da oni rade ono što treba učiniti prije svega, a to je da razgovaraju s ljudima na način na koji oni mogu razumijeti. Možete imati pravilan stav, ali ako ga nitko ne čuje onda je beznačajan”, izjavio je Carlson. “Netko mora duboko razmisliti o tome kako da to prenese na ostatak zemlje.”