POGLEDAJTE: Reklama kandidata za guvernera Georgije u kojoj kandidat drži sačmaricu postala viralna

Hank Berrien

Screenshot

Jedan republikanski kandidat za guvernera države Georgia objavio je ozbiljnu reklamu svoje kampanje, koja se tiče prava Drugog amandmana: prikazao se kako drži sačmaricu tijekom razgovora s potencijalnim udvaračem svoje kćeri.

Reklama Briana Kempa, koji je trenutačno državni tajnik savezne države Georgije, uzrokovala je bijes nekih stanovnika Georgije, navodi WXIA-TV, koji je objavio članak u kojem objašnjava zašto nisu mogli ukloniti reklamu na legalan način. Stanica je napisala:

11Alive News je primila mnoge pritužbe na prošlotjednu komercijalnu objavu reklame Briana Kempa za guvernersku kampanju… Pravila Savezne komisije za komunikacije zabranjuju televizijskim centrima da odbiju ili promijene sadržaj političkog oglašavanja od bilo kojeg kvalificiranog kandidata.

Televizijske postaje ne mogu cenzurirati niti mijenjati sadržaj oglasa koji se prikazuju na bilo koji način. Oglasi se moraju puštati u izvornom obliku – čak i ako se njihov sadržaj razlikuje od običnog sadržaja programa kojeg stanice inače emitiraju.

U reklami, Kemp sjedi zavaljen u svoju fotelju i drži sačmaricu u ruci dok postavlja pitanja mladiću pod imenom “Jake”.

Kemp, ozbiljnog lica, kaže: “Jake je pitao zašto se kandidiram za guvernera. Pod brojem jedan?”

Jake odgovara: “Limitirati vladinu potrošnju.”

Kemp: “Broj dva?”

Jake: “Srezati propise.”

Kemp: “Tri?”

Jake: “Napraviti Georgiju brojem jedan za male tvrtke.”

Kemp: “I koje dvije stvari ako češ hodati s jednom od moje dvije kćeri?”

Jake: “Poštovanje…”

Kemp: “I?”

Jake: “Zdravo razumijevanje za Drugi amandman. Gospodine.”

Kemp napuni sačmaricu i odgovara: “Mislim da ćemo se dobro slagati”, i napokon se nasmiješi.

WXIA je priopćila da su neke od povratnih reakcija gledatelja vrlo negativne; neki koji nazivaju oglas “uvredljivim” i “vrlo neprikladniim”, dok je jedan gledatelj bjesnio “to je znak psihopata i samo poziva na nasilje protiv nenaoružanih ljudi i ne neki način opravdava upotrebu vatrenog oružja u potpuno neopravdanoj situaciji”.

Glasnogovornik Kempove kampanje izdao je izjavu WXIA, navodeći: “Brian Kemp je konzervativac. Prebolite to. On voli svoje kćeri, cijeni prava Drugog amandmana i biti će nemilosrdan borac za naše obitelji kao slijedeći guverner Georgije.”

Video ispod:

Brilijantno.