PRESMIJEŠNO: Beskućnik upao u kuću guvernera Kalifornije Jerryja Browna jer je Brown ‘tip koji drži otvorena vrata’

Hank Berrien

Screenshot: YouTube/CNN

Kalifornijski guverner Jerry Brown, koji je studirao na isusovačkom sjemeništu, zasigurno je upoznat s frazom iz Poslanice Galaćanima 6:7: “Što čovjek sije, to će i požnjeti”.

Brown, koji je pobornik gradova utočišta, vjerojatno nikad nije pomislio da bi mu se njegovi vlastiti pogledi mogli vratiti poput bumeranga, ali upravo to se dogodilo prošlog mjeseca kada je beskućnik uhićen zbog provale u njegov dom, tvrdeći da je odabrao Brownov dom zbog toga što je Brown “tip čovjeka koji drži otvorena vrata”.

Prema kalifornijskoj patroli autocesta, 51-godišnji Steven Seeley uhićen je 19. travnja nakon što je provalio u Brownovu rezidenciju u Sacramentu. U nedjelju, govoreći za KCRA, Seeley je izjavio kako je čuo rikanje velike mačke u blizini i utrčao u Brownov dom kroz bočna vrata. Rekao je: “On je tip koji vodi politiku otvorenih vrata, pa sam pretpostavio da će vrata biti otključana. Da sam mislio kako su vrata zaključana ne bi potrčao tamo”.

Seeley, koji je sebe opisao kao svakodnevnog korisnika metamfetamina, rekao je za Sacramento Bee da je vidio divlje životinje na ulicama u središtu Sacramenta i krenuo prema kući jer je znao da imaju “teško naoružanje”. Rekao je: “Tražio sam sigurnosno osoblje, ali nisam vidio nikoga. Mislio sam da je guverner u nevolji, mislio sad da se nalazi u opasnosti od napada divljih životinja, pa sam ušao. Viknuo sam ‘Jerry!'”