Trump je još 2013. predvidio pad državnog odvjetnika iz New Yorka: ‘Pričekajte i vidjet ćete’

Virginia Kruta

Screenshot: YouTube/Wochit News

Prije nego je čak najavio kandidaturu za predsjednika, Donald Trump je 2013. godine predvidio propast državnog odvjetnika New Yorka, Erica Schneidermana.

Uspoređujući Schneidermana sa sramotnim bivšim demokratskim kongresmenom Antonyjem Wienerom i bivšim guvernerom New Yorka Eliotom Spitzerom, koji su oboje dali ostavne na svojim pozicijama nakon otkrivanja seksualnih skandala, Trump je tvrdio da je Schneiderman još gori od njih dvojice.

Prema bombastičnom izvješću koje je u ponedjeljak objavio New Yorker, četiri žene su istupile i optužile Schneidermana za fizičko nasilje i prijetnje smrću. Žene su tvrdile da ih je pljuskao i gušio, prijetio da će ih ubiti ako prekinuti vezu s njim i upozorio da bi im mogao prisluškivati telefone.

Schneiderman, koji je sebe predstavljao kao pobornika pokreta #MeToo, dao je izjavu u kojoj odbija napade. “U privatnosti intimnih odnosa, sudjelovao sam u igrama u kojima sam igrao različite uloge i drugim seksualnim aktivnostima. Nisam napao nikoga. Nikad nisam bio angažiran u seksu bez pristanka i to je granica koju ne bih prešao.”