KAKO UNIŠTITI VELIKI GRAD: Tjedan dana nakon uvođenja masivnog poreza, demokrati u Seattleu razmatraju povećanje poreza na imovinu

Ben Shapiro

Tjedan dana nakon što je prihvaćen porez velikim kompanijama se sjedištima u Seattleu, uključujući Amazon, Microsoft i Starbucks, Gradsko vijeće Seattlea sada razmatra ogroman porez na imovinu ljudi koji rade u tim tvrtkama. Prema Q13 FOX, vlasnici domova u okrugu King već su doživjeli 17 posto veće poreze na imovinu 2017., ali članovi Gradskog vijeća sada žele povećati porez čak i više:

Vijećnici Lorena Gonzalez i Rob Johnson sponzoriraju ovu mjeru, koja navodi da vijeće želi ukinuti redovne poreze na imovinu kako bi mogli nametnuti dodatne poreze… 2014., glasači Seattlea odobrili su dodatnih 58 milijuna dolara kako bi siromašna djeca mogla besplatno pohoditi predškolu. Od 2015. godine, grad je rekao da je program omogućio pristup besplatnoj predškoli za 850 obitelji. Sada grad želi postali na stotine njih više u predškolu. Ured gradonačelnice Jenny Durkan također se zalaže za slanje srednjoškolskih diplomaca na općinski koledž besplatno.

Porez na imovinu iznosio bi u prosjeku više od 250 dolara za vlasnike kuća.

Problem beskućništva u Seattleu nastavlja rasti (kao što su John Stossel i Maxim Lott ukazali na Reason.com, Seattleov kod za gradnju ima 745 stranica, a za stambenu gradnju dodatnih 685 stranica); Gradsko vijeće Seattlea više se usredotočilo na “cestovnu dijetu” — sužavajući cesta biciklističkim stazama — nego na kvalitetu prometa; Okrug King potrošio je milijarde na beskorisnu laku gradsku željeznicu. A sada žele ponovno razvaliti novčanike vlasnika kuća — nakon što su uveli minimalnu plaću od 15 dolara i “porez po glavi”.

To je način na koji ljevičarsko upravljanje uništava uspješne velike gradove. Prvo, kreirate kodove za izgradnju. To povećava najam. Zatim povećate minimalnu plaću kako bi to nadoknadili. To otjera male poduzetnike. Nakon toga povećate poreze velikim kompanijama. Oni također odu. Onda oporezujete vlasnike kuća da to kompenzirate. I oni odu. Naposljetku, loše upravljanje koje se temelji na dobrim namjerama uništava rast. No, sve dok se članovi Gradskog vijeća osjećaju dobro o sebi, to je ono što je zaista važno.