LIMBAUGH: Stvarna priča: Uništavanje Trumpa i zaštita Clinton

David Limbaugh

Screenshot: YouTube/TIME

Ne morate vjerovati da je specijalni savjetnik koji istražuje predsjednika Donalda Trumpa loša osoba, kako bi došli do zaključka da su Obamina administracija i Clintonova mašina (a kasnije i njezini ostaci tijekom Trumpove administracije) politizirali i naoružali federalne agencije da zaštite Hillary Clinton i naštete Trumpu.

Stoga, ako se jednostavno ne možete otresti instinkta da je Robert Mueller oličenje vrlina i profesionalizma, držite se toga, ali razmotrite litaniju činjenica koje dokazuju ozbiljne i obilne malverzacije izvršitelja Obaminog-Clintonovog “deep state-a”.

Odjel za pravosuđe, osobito FBI, povlačio se da zaštiti Clinton, a intenzivno napadao da naškodi Trumpu. Usprkos tim naporima, pojavile su se tvrdoglave činjenice, zahvaljujući patriotima koji su u neumornoj potrazi za istinom. Više će se otkriti daljnjim razbijanje staklene kuće Obame-Clinton, ali već i sada postoji dovoljno dokaza koji ostavljaju objektivnu osobu otvorenih usta. Da je Clinton pobijedila na izborima, ovi dokazi bi ostali zakopani, a ljevica, koja obožava zlouporabu vlasti, bila bi potaknuta da nastavi s uništavanjem vladavine zakona i napadanjem svojih protivnika. Prije nego što kažete da je apsurdno da su Obama i Clinton politizirali i naoružali vladine agencije, sjetite se samo akcija Obaminog IRS-a (porezna uprava) i EPA (agencija za okoliš).

Što se tiče štićenja Clinton, razmotrite ovaj djelomičan popis:

— Tadašnji direktor FBI-a James Comes napisao je pismo u kojem je oslobađa optužbi prije nego što je intervjuirao nju i ostale ključne svjedoke.

— Comey je predstavio snažan slučaj protiv nje, ali je opet zaštitio od kaznenog progona.

— Comey je tvrdio da dosje Christophera Steela nije bio neophodan dio za izdavanje FISA naloga, dok su svi ostali priznali da je. Rekao je da nije znao da su Clintonovi platili za dosje.

— Comey je radnije rekao da nije bilo špijuniranja Trumpa, dok je kasnije priznao da je, ali su “informanti” pažljivo regulirani.

— FBI je djelio imunitete u slučaju Clinton poput bombona maloj djeci i dopustio dvojici ključnih svjedoka da na zakašnjelom intervjuu Clintonove sjede pored nje kao njezini odvjetnici.

— FBI je tvrdio da je izgubio pet mjeseci SMS tekstova između dvojice preljubnika i šefova u FBI-u, Petera Strzoka i Lise Page, koje je generalni inspektor pronašao za manje od tjedan dana.

— Tadašnja državna odvjetnica Loretta Lynch privatno se sastala s Billom Clintonom za vrijeme istrage protiv Hillary. Lynch je naredila Comeyju da se na istragu protiv Hillary Clinton odnosi kao na “stvar”, a ne kao na istragu.

— Strzok je poslao SMS Page nakon što su Trump i Clinton postali kandidati: “Sada stvarno pritisak prestaje za MYW” — što znači “midyear exam”, FBI-ov kod za istragu Clintonove e-pošte. Page je odgovorila: “Sigurno”. Bili su očajni u pokušavanju okončavanja istrage protiv Clinton kako bi spriječili Trumpov izbor. Page je bila pravna savjetnica tadašnjem zamjeniku direktora FBI-a Andrew McCabe-u. Golupčići su zabilježili da Obama želi “znati sve”. Kao što je rekao Newt Gingrich, sa svime što se događalo pod njegovom stražom, nezamislivo je da Obama i njegova savjetnica Valerie Jarrett nisu znali o tome.

Što se tiče zaustavljanja, uklanjanja i onemogućavanja Trumpa, razmotrite ovaj djelomičan popis:

— FBI je podmetnuo špijuna u Trumpovu kampanju bez ikakvih dokaza (ako ne uzmemo u obzir puste želje, anegdotske detalje i glasine rekla-kazala) o postojanju nekakvih opakih veza između kampanje u Rusije. Čini se da su ti špijuni bili podmetnuti ne samo zbog prisluškivanja, već da namame Trumpovu kampanju upravo u one radnje koje su oni navodno istraživali – pokušali ih uhvatiti u zamku.

— Vlada je otvorila protuobavještajnu istragu bez ikakvih dokaza o zločinu.

— Temeljeno na sramotnom curenju informacija od Comeya, DOJ (Ministarstvo pravosuđa) je imenovalo posebnog savjetnika da istraži Trumpovu kampanju bez ikakvog dokaza o zločinu i bez specifikacije bilo kakvog zločina u memorandumu o imenovanju — a takva specifikacija je propisana zakonom. Priznajući to, zamjenik glavnog državnog odvjetnika Rod Rosenstein potajno je izmijenio memorandum o imenovanju, ali još uvijek ne želi otkriti njegov sadržaj kongreskim istražiteljima.

— FBI je u četiri navrata obmanuo FISA povjerenstvo predstavljanjem Steele dosjea, kojeg je platila Clintonova mašina i koji se temelji na neutemeljenom oporbenom istraživanju, kao legitimnog dokaza, neotkrivajući njegovo podrijetlo sudu. Također je lažno predstavio novinski članak, kojem je izvor taj isti Christopher Steele, kao potkrijepu dosjeu. FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) zahtijeva podkrijepljene dokaze; on zahtijeva takav oštri standard zbog izvanrednog zadirivanja u privatnost. FBI je također sakrio od suda činjenicu da je Steel dobio otkaz od FBI-a.

— Vlada je opstruirala i pokušala žrtvovati kongresmena Devina Nunesa (rep., Kalifornija) i ostale kongresne istražitelje zbog ugrožavanja nacionalne sigurnosti za zahtjev da dokumenti budu necenzurirani. Naravno, kad su se cenzure maknule, vidjeli smo da nikakvi sigurnosni interesi nisu bili uključeni, nego je vlada željela prikriti sramne radnje vladinih službenika. Vlada je oklevetala Nunesa zbog otkrivanja FBI-ove krtice, čije se postojanje prethodno opovrgavalo, kada su procurile činjenice koje su olakšale njegovo otkrivanje.

— Obamina administracija bavila se besprimjernim i nečuvenim razotkrivanjem.

— Pet ili šest članova DOJ/FBI je otpušteno, degradirano ili primješteno.

— Agenti FBI-a nisu vjerovali da je Trumpov prvi odabir savjetnika za nacionalnu sigurnost, Michael Flynn, lagao, ali ga je specijalni savjet svejedno prisilio da prizna krivicu.

— Bivši direktor Nacionalne obavještajne službe James Clapper lagao je Kongresu, ali je kasnije negirao da je lagao, tvrdeći da je razmišljao o nečem drugim, a ne o onom što su ga pitali. To bi bilo jadno za nekog drugog svjedoka, ali za čovjeka Clapperovog kalibra, to je zapanjujuće. Clapper je također bio neiskren kad je rekao da namjera vlade nija bila špijuniranje Trumpove kampanje već pokušaj da saznaju što rade Rusi. Zašto je onda vlada pokušala članove kampanje uhvatiti u klopku i zašto je Clapper ranije poricao postojanje špijuna u kampanji? Ako je cilj vlade bio da zaštiti kampanju id ruskog utjecaja, zašto nije isto tako postavio špijune u Clintonovoj kampanji? Zašto nije upozorio Trumpovu kampanju o mogućem uplitanju — osim ako je pravi cilj bio oštetiti Trumpa i zaštititi Clinton, a ne očuvanje nacionalne sigurnosti?

— Obamina administracija otvorila je slučaj prema Logan aktu protiv kampanjskog protivnika (Trump) svojeg budućeg nasljednika (Clinton). Ovo je zaprepaštujuće i bez presedana.

— Preostale Obamine pristaše u DOJ i FBI-u još uvijek opstruiraju i pogrešno prikazuju činjenice — osobito o podrijetlu istrage protiv Trumpa.

To što Hillary Clinton nije bila disciplinirana ili kazneno progonjema zbog njezinih sigurnosnih kršenja i namjernog uništavanja dokaza, između ostalog, je više nego uznemirujuće. Da je Donald Trump surađivao s Rusijom kako bi osvojio izbore, u ovom trenutku izgleda kao fantazija.