Miroljubivi palestinski teroristi ispalili miroljubive granate na židovski vrtić, pokušali miroljubivi smrtonosni proboj granice protiv Izraela

Ben Shapiro

Screenshot: YouTube/DW Documentary

U utorak, Hamas je pokrenuo masovni val napada minobacačima na Izrael, pogodivši izraelski vrtić, ali na sreću bez žrtava. Stotine tisuća Izraelaca bilo je prisiljeno u skloništa kako bi izbjegnuli napad. Val minobacačke vatre slijedio je pokušaj islamskih džihadista tijekom vikenda da probiju granicu na Gazi kako bi ubijali Izraelce u njihovih krevetima; tijekom potjere, teroristi su pucali na izraelske trupe. Jedan terorist je ubijen, a još jedan ranjen. Izraelske obrambene snage također su priopćile da je prije nekoliko dana Hamas dronom pokušao prebaciti eksploziv preko granice.

Izrael je izvršio odmazdu ciljajući pozicije Islamskog džihada u pojasu Gaze. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tweetao je:

Medijsko pokrivanje najnovijeg terorističkog vala Hamasa i Islamskog džihada bilo je u najbolju ruku škrto, iako su prije samo dva tjedna mediji u potpunosti pokrili nerede organizirane od terorista na granici s Gazom tijekom premještanja američkog veleposlanstva u Jeruzalem. Tijekom tih nereda, Hamas je priopćio da su većina ubijenih palestinaca bil teroristi iz redova Hamasa i Islamskog džihada, i otvoreno rekli da su pokušali iskoristiti prosvjede na granici za paramilitarističke akcije. Usprkos tome, američki i europski mediji inzistirali su da je Izrael nasumice pucao po miroljubivim prosvjednicima i da je premještanje veleposlanstva u Jeruzalem uzrok nasilja.

Prilično je neprikladna vijest za medije da Hamas i Islamski džihad nastavljaju biti terorističke skupine, a ne miroljubivi prosvjednici. Stoga će jednostavno minimalizirati svoje izvještavanje ili će pustiti priču da je na neki način najnovija akcija Hamasa i Islamskog džihada “odgovor” na navodnu izraelsku brutalnost u području kojeg je Izrael napustio pred više od jednog desetljeća.