Nadolazeći populistički predsjednik Bolsonaro želi proširiti vlasništvo nad oružjem u 4. najvećoj svjetskoj demokraciji

Jair Bolsonaro

YouTube via Paul Joseph Watson

Novoizabrani brazilski predsjednik, koji uskoro stupa na dužnost, Jair Bolsonaro, priopćio je u subotu kako planira dopustiti svim Brazilcima bez kaznene evidencije posjedovanje vatrenog oružja.

Trump tropa” dao je obećanje tijekom svoje predsjedničke kampanje da će se boriti protiv korupcije i kriminala u četvrtoj najvećoj svjetskoj demokraciji.

Bolsonaro je također priopćio da će premjestiti brazilsko veleposlanstvo u Izraelu u Jeruzalem i da neće potpisati luđački UN-ov dogovor o migraciji koju predaje vlast korumpiranom međunarodnom tijelu.

Internacionalna ljevica će apsoultno mrziti ovog lika!

Brazilski krajnje desni novoizabrani predsjednik rekao je u subotu kako planira izdati uredbu koja bi svim Brazilcima bez kaznene evidencije dozvolila posjedovanje vaternog oružja, što je dobrodošla vijest mnogim njegovim pristašama koji žele da opusti stroge brazilske zakone o vatrenom oružju.

Tijekom svoje kampanje, Bolsonaro je obećao da će ukinuti trenutačno brazilsko zakonodavstvo o oružju, koje predstavlja različite birokratske i pravne prepreke ljudima koji žele kupiti oružje. To poruka svidjela se mnogim Brazilcima koji žele upotrijebiti vatreno oružje za samoobranu usred visoke stope nasilnog kriminala u zemlji.

“Ovom uredbom planiramo jamčiti vlasništvo nad vatrenim oružjem građanima bez kaznene evidencije”, napisao je Bolsonaro, koju preuzima ured predsjednika 1. siječnja, na Twitteru u subotu.

Nije naveo nikakve dodatne pojedinosti i nije bilo odmah jasno koje mehanizme će Bolsonaro imati na raspolaganju kako bi proveo takvu uredbu ili koje specifične mjere će ona sadržati. Brazilski Kongres već raspravlja o mjerama za ublažavanje zakona o kontroli oružja.