Tucker Carlson: FAA žrtvuje sposobnost radi raznolikosti

Julia Nista

Screenshot: YouTube/Fox News

Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) nedavno je promijenila praksu zapošljavanja kontrolora zračnog prometa, žrtvujući sposobnost radi raznolikosti, izvijestio je u petak Tucker Carlson.

“U bilo kojem trenutku, postoji 5.000 zrakoplova iznad Sjedinjenih Država. Na 9/11, kontrolori zračnog prometa navodili su svakog od njih do sigurnog slijetanja u manje od sat vremena. Pokušajte vi to napraviti”, rekao je Carlson. “To je posao u kojem najmanja pogreška može istog trenutka dovesti do smrti stotina ljudi. Nije iznenađujuće da su standardi zapošljavanja za kontrolora zračnog prometa bili među najselektivnijima od svih saveznih poslova.”

Carlson, suosnivač Daily Callera, potom je naglasio da su određeni standardi, kao što su razumijevanje znanosti i matematike, drastično smanjeni u novom procesu zapošljavanja.

“Očigledno su nezaposleni ljudi najbolji kandidati za kontrolore zračnog prometa. To je ludost, ali to je nažalost stvarnost. Isto tako, kandidati koji su se bavili sportom u srednjoj školi. Oni su također nagrađeni. Nasuprot njima, kandidati koji kažu da znaju mnogo o kontroli zračnog prometa nagrađeni su samo s pet bodova. Obučeni piloti dobivaju samo dva boda. Da ponovim još jedanput: kandidati bez radnog iskustva, koji nisu radili posljednje 3 godine dobivaju 10 bodova. Piloti 2 boda”, rekao je Carlson. “Pitali smo glasnogovornika FAA zašto su kandidati za kontrolore zračnog prometa nagrađivani s više bodova za bavljenje sportom u srednjoj školi nego što su to npr. piloti aviona. Njegov odgovor je bio, citiram: “Ja to također pokušavam otkriti.”

POGLEDAJTE CIJELI SEGMENT: