Vrhovni vođa Irana: Izrael je ‘maligni tumor’ koji bi trebao biti ‘uklonjen i iskorijenjen’

Hank Berrien

Screenshot: YouTube/PressTV

Ako je postojalo bilo kakve sumnje o namjerama despotskog, teokratskog režima u Iranu prema državi Izrael, trebale bi biti obrisane nakon nedeljnog tweeta kojeg je na Twitteru objavio vrhovni vođa Irana Ayatollah Ali Khamenei:

“Naš stav prema Izraelu je stav kojeg smo uvijek imali. Izrael je maligni tumor zapadno-azijske regije koji mora biti uklonjen i iskorijenjen: to je moguće i to će se dogoditi.”

Ovo je uslijedilo nakon što je Ali Shirazi, suradnik Khameneija, u travnju uputio prijetnje Izraelu u govoru pred terorističkom rukom iranske vlade, jedinicom Al Quds.

Godinama su dolazili protesti od raznih pojedinaca koji su tvrdili da iranski vođe zapravo ne žele uništiti izraelsku državu; ali stalne prijetnje iranskih vođa, kao i činjenica da su dosljedno lagali o svojim nastojanjima da razviju nuklearno naoružanje, predstavljaju stvarnu egzistencionalnu prijetnju židovskoj državi.

U travnju, govoreći arapskim zemljama koje su stale uz bok Izraelu protiv Irana, Khamenei je izjavio: “S intenzivnim i planiranim naporom trebaju prisiliti neprijatelja na povlačenje do točke smrti”.

U travnju 2015., kuvajtske novine izvijestile su da je bivši predsjednik Barack Obama zaprijetio rušenjem izraelskih mlažnjaka prije nego bi mogli doseći nuklearna postrojenja u Iranu kad je dobio informaciju da bi ih Izrael mogao napasti.