Obama u rijetkom videozapisu priznaje teško opijanje, probleme s drogom u ‘adolescentsko’ vrijeme

Screenshot: The History Makers

U svjetlu nedavnih napada na kandidata za Vrhovni sud Bretta Kavanaugha zbog njegovog navodnog opijanja u srednjoj školi i zbog bacanja leda na osobu u baru, pojavio se rijedak snimak tadašnjeg senatora države Illinois, Baracka Obame, u kojem 40-godišnjak priznaje da je u “mladenačko” doba i kao “adolescent” pio “six-pack u jednom satu” prije predavanja, tukao se, bio “nasilnik” i koristio ilegalne droge.

Biografski intervju iz veljače 2001. godine izradio je The History Makers, koji je intervjuirao Obamu o svemu od njegove najdraže boje do opisivanja njegovog ponašanja kao adolescenta i definiranja naslijeđe kojeg bi želio ostaviti.

Dok je govorio o svom adolescentskom ponašanju, Obama je rekao: “Bio sam nasilnik većim dijelom svog odrastanja”, dodajući da je bio “nestašan”.

“Nisam uzimao školu ozbiljno”, nastavio je Obama. “Ulazio sam u tučnjave. Pio sam i konzumirao supstance koje nisu uvijek bile legalne.”

Obama je naveo da su neka od njegovih ponašanja bila “samodestruktivna”, rekavši: “Ponekad sam popio six-pack u jednom satu prije nego što sam se vratio u razred, stvari poput takvih”.

Isječak potvrđuje ostale navode koje je izrekao Obama, u kojima je priznao konzumiranje kokaina i marihuane tijekom svojih srednjoškolskih dana.

POGLEDAJTE: