#METOO LUDOST: Nećete vjerovati što je Netflix zabranio svojim zaposlenicima

Amanda Prestigiacomo

Dok je #MeToo pokret stvarno pomogao osnažiti žrtve seksualnog uznemiravanja i napada, osobito unutar septičke jame zvane Hollywood, također su se pojavili ekscesi od kojih su neki doslovno histerijski.

Čini se da masovni streaming servis Netflix spada u jedan od tih slučajeva. Iz tvrtke su iscurila nova pravila tvrtke koja očigledno zabranjuje članovima ekipe na hit serijama poput “Black Mirror” da gledaju jedni u druge dulje od pet sekundi. Ozbiljno.

Zaposlenici nikada ne bi trebali “gledati nikoga dulje od pet sekundi”, navodno nalažu pravila. Tu su i zabrane “dugotrajnih zagrljaja”, dodirivanja na “dulji vremenski period” i pitanje kolega za njihove telefonske brojeve, kako je istaknuo Townhall.

Nova pravila nametnuta su u duhu #meToo i namijenjena su zaustavljanju seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu. Članovima ekipe je također rečeno da prijave svoje suradnike koji im daju “neželjenu pozornost”.

Netflix je odbio potvrditi ili opovrgnuti ove smjernice, ali je objavio izjavu u kojoj pohvaljuje svoje napore protiv zlostavljanja.

“Ponosni smo na obuku protiv uznemiravanja koje nudimo našim produkcijama”, navodi se u priopćenju. “Želimo da svaka Netflixova produkcija bude sigurna i puna poštovanja. Vjerujemo da će resursi koje nudimo osnažiti ljude na našim setovima da dignu svoj glas i da ne budu trivijalizirani”.