Demokrati preziru Boga. A onda citiraju Bibliju kako bi napali Trumpa.

Michael J. Knowles

NBC/The Bible Series

Demokrati mogu negodovati protiv Boga, ali bez srama citiraju Sveto pismo van konteksta kada to odgovara njihovih političkim ciljevima. Jim Acosta, “novinar” CNN-a, koji začudo nije nikad viđen na istom mjestu i u isto vrijeme kao Will Ferrell, optužio je u četvrtak na press konferenciji u Bijeloj kući Trumpovu administraciju zbog ne-kršćanskog ponašanja. Acosta je pontificirao: “Glavni državni odvjetnik je ranije danas rekao da za ovo postoji opravdanje u Bibliji. Gdje je u Bibliji navedeno da je moralno odvajanje djece od njihovih majki?”

Acostina primjedba odnosila se na federalnu politiku koja privremeno odvaja djecu ilegalnih stranaca od njihovih roditelja nakon hvatanja. Ironično, kao što je Ben Shapiro istaknuo, ta politika postoji samo zbog toga što demokrati i ljevičarski suci inzistiraju na tome da vlasti ne mogu zadržavati djecu, što dovodi do njihovog razdvajanja od roditelja kako bi uopće mogli provoditi imigracijske zakone. Glasnogovornica Bijele kuće i evanđeoska kršćanka Sarah Huckabee Sanders, jednostavno je odgovorila na Acostinu sofistiku: “Provođenje zakona je vrlo biblijski”.

Naravno, ona je u pravu. Krist poučava u Mateju 22:21: “Dajte Caru ono što je Carevo”. Sv. Pavao objašnjava u Rimljanima: “Neka svaki čovjek bude podložan vlastima nad sobom, jer nema vlasti koja nije od Boga. Svaku vlast koja postoji Bog je postavio na njezin položaj. Stoga, tko se suprotstavlja vlasti, protivi se Božjem uređenju, a oni koji mu se protive navući će osudu na sebe.” Acosta je postavio biblijsko pitanje, dobio je biblijski odgovor.

Masa drugih ljevičarskih medija posvetila se citiranju Svetog pisma, od zagovaratelja pobačaja do dopisnika CNN-a, do apologeta muslimanskih terorista koji izričito odbacuju istinu Novog zavjeta. Možda se čini čudnim da ovi instant-egzegeti najednom navode autoritet knjige koju mnogi od njih smatraju iluzijom sve dok se ne shvati da njihov cilj nije prosvjetljenje već zamka.

Vrag je koristio istu strategiju s Kristom u divljini. Sotona je stručno citirao Psalme dok je izazivao Krista da skoči s krova i poleti: “Jer anđelima svojim on će zapovjediti za tebe da te čuvaju na svim putevima tvojim.” i “Na rukama svojim oni će te nositi, da ne udariš o kamen nogom svojom.” Vrag zna Bibliju bolje odgotovo svakoga — sigurno bolje od vas ili bilo kojeg CNN-ovog komentatora koji očajnički želi zaraditi bodove na tiskovnoj konferenciji ili na Twitteru. Tek kad je Krist citirao Oca u Deuteronomiji: “Ne iskušavajte Jehovu, Boga svojega”, je apsurdnost sotonskih citata postala jasna.

Prevaranti dugo vremena uvrću Sveto pismo kako bi iskrivili moralnu stvarnost i odvratili nas od jasnih moralnih pitanja, kao što je to bio slučaj od jučer: da li nacija ima pravo na odlučivanje o tome tko ima pravo ući na njezin teritorij, uživati u uslugama njezinih poreznih obveznika i sudjelovati u njenoj politici? Odgovor je jasan, stoga ljevičarski aktivisti koji žele potkopati savezne zakone i izbrisati državne granice pribjegavaju besramnom obmanjivanu. Oni izlaze kao vukovi među ovce, nevini poput zmija iako su milosrdno mudri poput golubova. Mi moramo učiniti suprotno.