BUCHANAN: Fašistička desnica — ili histerična ljevica?

Patrick J. Buchanan

Ako su Trumpove pristaše uistinu “košara bijednika … rasisti, seksisti, homofobi, ksenofobi, islamofobi” i “nepopravljivi”, kao što ih je Hillary Clinton opisala LGBT rulji, nije li njihovo izbjegavanje i posramljivanje pravilan način odnosa prema njima?

U to vjeruje sve veći broj članova američke ljevice.

U petak, gay konobari u restoranu Red Hen u Lexingtonu, državi Virginiji, zaprepašteni što je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders uslužena, natjerali su glavnog kuhara da nazove vlasnika. Svi su odlučili da zamole Sandersino društvo da napuste instituciju.

Kada je vijest došla do zapadne obale, kongresmenka Maxine Waters bila je oduševljena i počela vikati mnoštvu: “Bog je na našoj strani!”

Maxineovo buncanje se nastavilo: “I tako, ostanimo na tom smjeru. Pobrinimo se da se pojavimo gdje god … vidite bilo kojeg člana tog kabineta u restoranu, u robnoj kući, na benzinskoj stanici, iziđite, okupite mnoštvo i otjerajte ih, i recite im da više nisu nigdje dobrodošli.”

Očigledno, ljevica je izdala svoje zapovijedi za marširanje.

Kirstjen Nielsen, tajnica Ureda za domovinsku sigurnost, našla se prošli tjedan metom uznemiravanja i pogrdnih povika u meksičkom restoranu, a nakon toga maltretirana od strane rulje ispred svoje kuće. Pomoćnik Bijele kuće Steven Miller nazvan je “fašistom” tijekom večere u D.C.-u. Glavna državna odvjetnica Floride, Pam Bondi, otjerana je iz kino dvorane.

Prošlog lipnja, ružna strana ljevičarske politike postala je smrtonosna. James Hodgkinson, 66-godišnji volonter u kampanji Bernija Sandersa, otvorio je vatru na republikanske kongresmene tijekom treninga za godišnju bejzbol utakmicu protiv demokrata.

Zastupnik Steve Scalise bio je ranjen, gotovo smrtno. Da nije bilo prisutnih sigurnosnih službi, Hodgkinson bi vjerojatno počinio masovni zločin.

I kulturna atmosfera postaje sve toksičnija.

Glumac Rober De Niro podigao je holivudsku publiku na noge vičući “Jeb** Trumpa!” Peter Fonda je rekao da 12-godišnjeg Barona Trumpa treba zatvoriti s pedofilima. Komičarka Kathy Griffin drži sliku predsjednikove odsječene glave.

Kako bi sugerirao što se dešava djeci ilegalnih imigranata odvojenoj od roditelja, bivši direktor CIA-e Michael Hayden stavio ja na društvene medije sliku ulaza u nacistički logor Auschwitz-Birkenau.

Što nam to govori o Americi u 2018.?

Ljevica, do točke iracionalnosti, prezire trijumfalnu Trumpovu desnicu i vjeruje da je njihovo uspoređivanje s fašistima ne samo legitmno, već i znak da su optužitelji pravi moralni, pravedni i hrabri disidenti u ovim strašnim vremenima.

Povjesničari nazivanju ove ljevičarske izljeve mržnje bez presedana. To nije točno.

1968. godine, rulja je psovala Lyndona Johnsona koji je donio sve zakone o građanskim pravima, urlajući: “Hej, Hej, LBJ: Koliko si ubio djece danas!”

Nakon ubojstva dr. Kinga, na stotine gradova, uključujući i glavni grad, opljačkano je i spaljeno. Brojni su umrli. Američke trupe i Nacionalna garda pozvana je u pomoć da ponovno uspostavi red. Pljuvalo se na vojnike koji su se vraćali iz Vijetnama. Policajce su ubijali urbani teroristi. Bombaški napadi i pokušaji napada bili su gotovo svakodnevni. Kampusi su bili zatvoreni. U svibnju 1971. godine, na desetke tisuća radikala bijesnilo je pokušavajući zatvoriti D.C.

Upozoravajuća napomena progresivcima: Ekstremizam je razlog zbog kojeg je ljevica izgubila budućnost od Nixona i Reagana.

Ali, iako se naši mediji mogu praviti da je ovo 1968., još uvijek nismo tamo. To je bila povijest; ovo sad je još uvijek velika farsa.

Usporedbe s nacističkom Njemačkom su apsurdne. Da li netko uistinu vjeruje da su centri u kojima se drže djeca ilegalnih migranata i koje vode liberalni birokrati iz Odjela za zdravstvo i ljudskih usluga, nalik Staljinovim Gulagima ili Hitlerovim logorima?

Ova hiperbola rođena je iz histerije i mržnje.

Uzmite ovo u obzir. Dva milijuna Amerikanaca nalazi se u zatvorima, svi oni su otrgnuti od svojih obitelji i djece. Koliko televizijskih sati je posvećeno pokazivanju onoga što njihova djeca prolaze?

Trideset posto američke djece odrasta s jednim roditeljem.

Koliko TV specijala je posvećeno djeci odvojenoj mjesecima, ponekad godinama, ponekad zauvijek, od svojih očeva i majki koji služe u vojsci i obavljaju prekomorske ture u našim beskrajnim ratovima?

Zbog podrške Sjedinjenih Država Saudijskoj Arabiji-UAE u ratu protiv Houthi pobunjenika u Jemenu, stotine tisuća djece suočava se s prijetnjom gladi. Tu jemensku djecu ne poslužuju s hamburgerima u centrima za dnevnu njegu.

Koliko Zapadnih televizijskih kamera snima njihovu patnju?

Kada je u pitanju retorika mržnje, psovanje političara, vikanje na govornike, desnica nije nevina, ali je ljevica nemjerljivo više kriva. Provokatori su dolazili započinjati borbe, ne na skupove Bernieja Sandera, već na skupove Donalda Trumpa.

Zašto? Jer ako su vam rekli i vi vjerujete da su vaši protivnici fašisti, njihova okupljanja ne zaslužuju poštovanje, već remećenje.

I, kao što je to bilo točno u 60-ima, ukolito manifestirate svoj prezir, mediji će vas pohvaliti i slaviti vašu superiornu moralnost.