FEMINIZAM POBIJEDIO: Slijedeći ‘Predator’ će imati ženske Predatore

Emily Zanotti

Pa dame, možda nismo dobile prvu žensku predsjednicu, ali ćemo dobiti prvu ženu … Predatora.

Prema Comic Book Resources, 20th Century Fox je otkrio da će nadolazeći nastavak “Predatora” predstaviti ženskog Predatora, kao i Mega-Predatora, rezultat ljudskog eksperimentiranja s Predatorovim DNK.

“Jedan od isječaka prikazuje karakter koju glumi Olivia Munn, dr. Casey Bracket, napadnut od ženskog Predatora u glatkom, tehničkom oklopu, kada veći Predator napada jednog od aliena, odvlačeći pozornost ženskog Predatora”, izvještava CBR. “Veći Predator je ‘Mega Predator’, rezultat genetskog manipuliranja unutar alien društva.”

Jer ništa ne govori “napredno društvo” kao prilagođavanje genetskog materijala povezanog sa zvijeri koja ubija ogroman broj ljudi kad god se temperatura održava na više od 100 stupnjeva Fahrenheita.

Obožavatelji stripova o Predatoru vjerojatno znaju da su ženski Predatori zapravo ubojitiji od svojih muških kolega, često ih pobjeđujući u borbi prsa o prsa, a u nekim slučajevima čak i vladaju nad Predatorima muškog roda, zahtijevajući od njih da donesu darove “Kraljici” Predatora kako bi dokazali svoju odanost i lovačke sposobnosti.

Još nema riječi o tome je li zapravo ženski Predator feminist. Morat ćemo pričekati do tiskovne turneje kako bismo postavili pitanje o ravnopravnosti plaća i ružičastim pletenim kapama.