Bill Maherovo otvoreno pismo Roseanne, moli je da promijeni mišljenje o Trumpu

Virginia Kruta

Screenshot: YouTube/Real Time with Bill Maher

Bill Maher posvetio je segment u svojoj emisiji kako bi se osobno obratio svojoj “dragoj prijateljici” Roseanne Barr, preklinjujući je da razmisli o svojoj potpori predsjedniku Donalda Trumpa.

Nakon čestitke na “velikom debelom hitu”, nedavnom ‘rebootu’ serije “Roseanne” na ABC-u, Maher je sugerirao da podržavanje Trumpa nije baš najbolji plan za nastavak serije.

Ti si sad lice pristalica Trumpa jer zapravo govoriš u ime određene vrste Amerikanaca koji znaju da ih je netko zeznuo, samo neznaju tko. Ali evo u čemu se varaš što se tiče Trumpa: kad veli da “pazi na malog momka”, on govori o svom pim***u.

Maher je nadalje istaknuo neke od Roseanninin prijašnjih komentara, očito sugerirajući da se vratila svojim “socijalističkim” korijenima. “Ti si socijalist! Bila si 30 godina!… Rekla si ‘sve moje ideje temelje se na socijalizmu’. Kako se to poklapa s Trumpom? Sve njegove ideje temelje se na nacionalnom socijalizmu… šalim se, on nema nikakvih ideja.”

Maher je spomenuo nedavne porezne olakšice kao još jedan razlog zašto Roseanne ne bi trebala podržavati Trumpa. “Najbogatijih 1% dobilo je 83 posto benificija. Elite protiv kojih se bori na Twitteru dobile su milijarde zauvijek, a Roseanne Conner je dobila kikiriki s datumom isteka.”

Nazivajući svoju prijateljicu “Rosie the Pivoter”, Maher je sugerirao da je najbolji plan na drugu sezonu reboota preokret i Roseannino razočaranje s Trumpom.