WALSH: ‘Rodno neutralno roditeljstvo’ je zlostavljanje djece

Matt Walsh

NBC je izvijestio o roditeljskom trendu korištenja imena koje je glupo kao i sam trend: “theybies”. Ovo ime nadjenuli su svojoj djeci izvjesni bijeli, liberalni roditelji iz viših slojeva društva, koji su ih odlučili podići bez “rodnih oznaka”.

Članak NBC-a fokusira se na Natea i Juliu Sharp, roditelje Zylera i Kadyn Sharpe. Biološki spol Zylera i Kadyn sakriven je od sviju, uključujući i samu djecu. Svjesni su svojih vlastitih dijelova tijela, ali roditelji im nisu objasnili što ti dijelovi znače. Oni ne znaju vlastiti identitet. Nate i Julia držat će tu tajnu pod ključem sve dok djeca ne budu dovoljno stara da samostalno donesu odluku. Oni će, navodno, dosegnuti tu magičnu dob negdje oko svoje četvrte ili pete godine života. Oni neće dosegnuti dob u kojem bi mogli samostalno napraviti sendvič s maslacem od kikirikija i želea, ali bit će dovoljno stari da donesu odluku o svom rodu.

Naravno, ovdje nailazimo na neke logičke probleme. Zapravo postoji oko 6.782 logička problema, ali ipak navedimo samo neke: Ako je biološki spol beznačajan, a rod društveni konstrukt, što znači “odabrati” rod? Upravo ste rekli da je rod nešto proizvoljno i izmišljeno. Ako dječak odluči biti djevojčica na temelju svog afiniteta prema ženskim stvarima, nije li on donio svoju odluku upravo na temelju konstrukta kojeg pokušavate ukinuti? A ako donese odluku na temelju ničega, nije li riječ “djevojčica” postala samo druga riječ za “dječaka”? Ako “djevojčica” i “dječak” nema nikakvo značenje, onda ne možete odabrati da budete jedno ili drugo. Ako imaju značenje, onda se odluka mora temeljiti na nečem objektivnom. Ne možete imati i jedno i drugo.

Također, ako niste ništa rekli svojoj djeci o “dječaku” i “djevojčici”, a oni nisu naučili povezati te etikete s određenim osobinama, što onda za njih, pobogu, znači odabiranje jednog ili drugog? Nije li to kao da moraju birati između gobbledygook i gookledygobble?

Ali ovo su samo problemi logike, koji su sami po sebi nepremostivi. Međutim, pravi problem je učinak koje će ove gluposti imati na nevinu djecu kojoj se ovo nameće. Nate i Julia, u nastojanju da se pohvale pred svojim liberalnim prijateljima, lišili su svoju djecu identiteta. Dovoljno loše je oduzeti djetetu fizičke potrepštine. Ovo je još gore. Oni ne dozvoljavaju svojoj djeci da upoznaju sebe. Određene ključne i fundamentalne činjenice o njihovoj vlastitoj biološkoj prirodu sakrivaju se od njih. Zašto im, uz to, ne biste odbili reći kojoj vrsti pripadaju ili na kojem planetu žive? Ne oslobađate ih od umjetnih kulturnih utjecaja odgajajući ih kao “neutralne”. Umjesto toga, premošćujete te utjecaje namećući im one puno umjetnije, zbunjujuće i štetnije.

Lako se smijati umišljenim, beznadno pomodnim, blesavim roditeljima poput Natea i Julie. Ali ovdje se ne događa ništa smiješno. Ovo je psihološko zlostavljanje djece najporemećenije vrste. Oni pljačkaju svoju djecu onih najosnovnijih spoznaja o sebi. Spoznaja koje su nužne kako bi znali što žele u životu, što žele raditi i što žele biti.

Ako samo pokušate dati po turu svom djetetu, socijalne službe bi mogle zakucati na vaša vrata, pogotovo ako živite u siromašnijim susjedstvima. A ipak, ovi ljudi pretvaraju svoju djecu u socijalne eksperimente, skrivaju od njih esencijalne biološke istine, oduzimaju njihov identitet, šopaju ih ljevičarskim rodnim teorijama i potiču mentalne poremećaje u njihovim umovima, a umjesto posjete socijalne službe, oni dobivaju profil na NBC-u.

To je nezamislivo, odurno i zlo.