Robert Redford se oprašta od glume

Paul Bois

Screenshot: YouTube/ Kjersti Flaa

Holivudski veteran Robert Redford najavio je svoj oproštaj od glume u dobi od 81 godine, nakon gotovo 60 godina života na srebrnom zaslonu.

Govoreći za Entertainment Weekly, Redford je izjavio da će prestati glumiti nakon izlaska njegovog najnovijeg filma “The Old Man & The Gun”, ovog rujna.

“Nikad ne reci nikad, ali prilično sam siguran da će to biti to što se mene i glume tiče, i polagano ću krenuti prema mirovini nakon ovog jer ovo radim još od svoje 21. godine”, rekao je Redford. “Mislio sam, u redu, dosta je. A zašto se ne povući s nečim optimističnim i pozitivnim?”

“The Old Man & THe Gun” je priča o zloglasnom profesionalnom kriminalcu i umjetniku za bijeg Forrestu Tuckeru. U filmu također glume Elizabeth Moss, Sissy Spacek, Casey Affleck i Danny Glover.

“Za mene, to je bio divan lik za igranje u ovom trenutku mog života”, rekao je Redford EW.

Redford je protekle dvije godine učestalo razmišljao o mirovini. U razgovoru sa svojim unukon i kolegom redateljem Dylanom Redfordom, “Sundance” je rekao da je “umoram od glume” zbog napornog režima rada na setu.

Redford je dodao da će i dalje režirati filmove. Njegov redateljski opus uključuje dobitnika Oscara za najbolji film “Ordinary People” i “A River Runs Through It”.

Redford je također bio instrumentalan u jačanju nezavisnog filmskog pokreta u ranim 90-tim preko Sundance film festivala, koji je pokrenuo karijere Quentina Tarantina, Kevina Smitha, Roberta Rodrigueza, Darrena Aronofskog i mnogih drugih.