Ilegalni stranac tvrdio da je djevojčica njegova kći kako bi ušao u SAD, silovao je, navodi Ured za domovinsku sigurnost

Ryan Saavedra

Američki dužnosnici za provedbu zakona uhitili su ilegalnog stranca zbog višestrukih kaznenih djela seksualnih zločina, nakon što je navodno silovao mladu djevojčicu za koju je tvrdio da je njegova kći kako bi ušao u Sjedinjene Države, prema Uredu za domovinsku sigurnost (Department of Homeland Security – DHS).

U izjavi za Daily Wire, dužnosnik DHS-a potvrdio je da je ilegalni stranac Ramon Pedro ušao ovog travnja u SAD preko graničnog ulaza Ysleta u Teksasu, gdje je tvrdio da je djevojčica koja ga je pratila njegova kći. U priopćenju DHS je napisao:

Dana 26. srpnja 2018. godine, Ramon Pedro i njegova kći hospitalizirani su u regionalnoj bolnici u Fresnou kako bi bili pregledani zbog tuberkuloze. U to vrijeme, medicinsko osoblje otkrilo je da je Pedrova navodna kći bila seksualno napadnuta i obaviještena je lokalna policija. Nakon toga utvrđeno je da Pedro i njegova kći uopće nisu u rodu. Zapravo, žrtvina majka rekla je svojoj kćeri da prati Pedra u Sjedinjene Države i da će joj on osigurati zaposlenje.

Policija Hurona uhitila je Pedra 27. srpnja i optužila ga za višestruka kaznena djela silovanja, oralne kopulacije, nasilne sesualne penetracije i ugrožavanja/nanošenja povrede djetetu.

Pedro se trenutačno nalazi u zatvoru okruga Fresno, a jamčevina je postavljena na 310.000 dolara.