Hura za Kanyea!

Ron Hart

Screenshot: YouTube/C-SPAN

Demokrati su uplašeni. Kanye West je upravo pobjegao od njihovog monopola na crnački glas u Americi. I, baš poput svojih kolega demokrata za vrijeme ropstva, oni šalju svoje pse za bjeguncima.

Ti moderni psi su ono o čemu je Kanye pričao na gostovanju kod Jimmyja Kimmela: mediji, socijalno i osobno zlostavljanje ljevice koje se obrušava na svakoga koji posjeduje neovisne misli.

Kanye je imao muda reći svoje osobno mišljenje: “Baš kao glazbenik, Afroamerikanac — čovjek koji živi u Hollywoodu — svi oko mene se trude odabrati mojeg kandidata. A tada su mi rekli, svaki put kad sam rekao da mi se sviđa Trump, da to ne smijem reći naglas jer će moja karijera biti gotova”, rekao je Kimmelu.

Ovo šalje trnce niz sentimentalnu kralježnicu ljevice. Toliko dugo vremena su posjedovali crni glas, uzimali ga zdravo za gotovo i zagovarali politike koje ovjekovječavaju tešku situaciju Afroamerikanaca. Kanye je noćna mora ljevice, razumna manjina koja odbija biti žrtvom.

Bi li reper/glumac Ice T mogao biti slijedeći? Prvi znak će biti ako promijeni ime u Arnold Palmer.

Demokrati pokušavaju suprotstaviti one koje rade za život sa onima koji glasaju za život. Oni uzimaju od onih koji stvaraju i daju novac onima koji uzimaju u zamjenu za glasove uzimatelja — često dvaput na jednim izborima. Lako je rasipati novac poreznih obveznika kako bi ostao na vlasti. Puno teže je držati se principa i donositi teške, dugoročne odluke koje su najbolje za zemlju.

Trump, iako je grub i ni blizu glasničkih sposobnosti jednog Obame i Billa Clintona, zna da većina ljudi želi zaraditi svoj novac i uživati u osjećaju samopouzdanja koje dolazi s dobrim poslom u rastućoj ekonomiji.

Čak i u vrijeme kad liberalni NPR (Nacionalni javni radio) ističe kako je danas nezaposlenost Afroamerikanaca na najnižoj razini još od vremena kada je vlada uvela praćenje 1972. godine, demokratima instinkt govori da reagiraju negativno.

Od Lincolnovog potpisa na Proklamaciji o emancipaciji, Eisenhowerovog slanja vojnih trupa kako bi integrirali škole na Jugu, pa sve do Zakona o građanskim pravima, i sl., republikanci su se borili protiv demokrata za te napretke.

Da budemo jasni što se tiče povijesti. Gotovo sve statue konfederacijskih generala podigli su demokrati, uključujući onu koju je otac Nancy Pelosi podigao u Baltimoreu. A više republikanaca je umrlo od nedavnih prostrijelnih rana u Chicagu nego što se borilo na strani Juga u Građanskom ratu.

Ljevica potiče rasne tenzije kojih ne bi trebalo biti. Izvršni direktor Papa John’s morao je podnijeti ostavku jer je upotrijebio n-riječ u konferencijskom pozivu. Kad govorimo o dvostrukim standardima, da je reper uzeo transkript tog razgovora i uglazbio ga, osvojio bi Grammy.

Nevolje ljevičara počele su kad se Kanye susreo s tadašnjim kandidatom Trumpom u Trump Toweru. Znali ste da je to velika stvar jer je Kanye nosio svoje najformalniju trenirku i majicu. Dvojica su se odmah zbližila, međusobno se povezavši raspravljajući o lijekovima na recept koje bi obojica trebala uzimati, ali ih ne uzimaju. Nakon toga, Kim Kardashian, Kanyeova supruga, susrela se s Trumpom koji je pomilovao njezinu 63-godišnju daleku rođakinju od glupo donešene doživotne kazne zatvora zbog nenasilnog rasparčavanja droge.

U intervjuu, Elon Musk, milijarder i osnivač Tesle, kada je upitan tko ga inspirira, rekao je “Kanye West”. Poput Muska, Kanye je poduzetnik. Kanye je ponovno stao na noge nakon što su mu njegov menadžer i kolega reper ukrali novac. Mislim da je njegovo ime Lil’ Drinking Problem.

Kim i Kanye vidjeli su posao poput video igre “Call of Duty” i primijetili jednu pogrešnu stvar: nisu dobijali dio novca. Stoga, napravili su video igru i zaradili brdo novca. Mislim da se zvala “Call of Booty”.

Zapravo, Kanye je jedini afroamerički muškarac ili dečko koji je preživio Kardashianke. Veza Kyle Jenner s rep zvijezdom Tygaom propala je, a Lamara Odoma je potopila droga, prostitutke i piće. Kardashianke će uskoro zamijeniti urbanu policiju kao najveća prijetnja mladim afroameričkim muškarcima.

Možda je Trumpa i Kanyea povezala činjenica da su obojjica reality zvijezde: Trump iz “Apprenticea”, a Kanye iz “Keeping Up With Kardashians”. Obojica mogu izdržati brutalne pokušaje ponižavanja od strane ljevice. Na koji način poniziti zvijezdu reality TV-a? To još nitko nezna.

Ron Hart je sindikalizirani humorist, nagrađivani autor i TV/radio komentator koji gostuje na Fox-u i CNN-u.