COULTER: Nacija školskih redara

Ann Coulter

Screenshot: YouTube/Breibart News

Osim izgradnje zida, najvažniji čin predsjedništva predsjednika Trumpa do sada bio je njegov ovotjedni napad na internet cenzuru.

Ljevica kontrolira sve kulturne intsitucije — establišmentske medije, korporativnu Ameriku, Hollywood, Silicijsku dolinu, javne škole i sveučilišta. Jedino kršenje njihove apsolutne dominacije nad protokom informacija dešava se na internetu.

Tako su sada poput laserske zrake fiksirani na privatne građane koji međusobno razgovaraju na mreži.

Zašto ljudi ne mogu prihvatiti službeno ovjerene vijesti koje isporučuju ugledni zboritelji istine poput Briana Williamsa, CNN-a i NBC-a — mreža koje su cenzurirale Juanitu Broaddrick i ilegalno pustili snimku “Access Hollywooda“?

Liberali su procijenili situaciju i pravilno zaključili: Činjenice koje uskraćujemo ljudima oni saznaju na internetu, pa sada ne dijele naše mišljenje. To mora biti zaustavljeno!

Mediji su nemilosrdno lagali javnosti o zdravlju Hillary Clinton, optužujući konzervativce kao “teoretičare zavjere” ukoliko se netko od njih usudio postaviti pitanje. Potom je budni građanin uhvatio Hillary na svom iPhoneu dok su je nosili do automobila nakon memorijalne službe povodom godišnjice 9/11 2016. godine.

Mainstream medijske kuće oslikale su anđeosku sliku Michaela Browna nakon što je smrtno ustrijeljen od policajca u gradu Fergusonu, državi Missouri. On je bio “nježni div”, upucan poput psa dok je jecao: “Ruke gore! Nemoj pucati!”

HEJ! Čekaj malo! Kako je izašao onaj video koji prikazuje Browna kako fizički maltretira sitnog indijskog muškarca dok pljačka trgovinu? To je moralo biti potisnuto kao i intervju Broaddrickove!

Bismo li ikada saznali o Monici Lewinsky, da nije bilo Drudge Reporta koji je objavio priču koju je Newsweek “ubio”?

U ovom trenutku, establišmentski mediji su bijesni što je javnost saznala o modernom genocidu koji se vodi protiv južnoafričkih farmera.

Ne mogu ih čak kriviti za ovo novo guranje totalitarizma. Kad bih ja savjetovala liberale (i da sam lišena svake moralnosti poput njih), rekla bih: Imate samo jedan mali proboj u zvučnom zidu; morate zabraniti govor konzervativaca na internetu.

Nije baš da je ljevica pokazala bilo kakvu posebnu predanost slobodi govora. Oni vole “transgresivne” ideje i “kontroverzne” govore — ali samo kada se nalaze u manjini. Čim steknu kontrolu, nema više slobodnog govora za tebe! Samo pogledajte sveučilišta.

Možda mislite da bi istim ljudima koji jadikuju zbog Trumpovih napada na “slobodni tisak” (lažne vijesti), bilo previše neugodno upotrijebiti svoj slijedeći dah da zahtijevaju cenzuru na internetu. Ali upravo to je ono što rade.

U nedjelju navečer, voditeljica MSNBC-a Kasie Hunt provela je čitavo vrijeme intervjua s bivšim čelnikom informacijske sigurnosti Facebooka Alexom Stamosom, zahtijevajući da Facebook punim gasom krene na cenzuriranje konzervativaca. Šokantno, Stamos je bio taj koji je morao objasniti da ne zabranjuju govor koji se temelji na “sadržaju”.

Ogorčena činjenicom da je Alexu Jonesu bilo dopušteno “poticati neslaganje u kontroverznim pitanjima na internetu”, Kasie je upitala: “Je li Facebook prekasno reagirao što se tiče Alexa Jones? … Ima li Facebook odgovornost pozabaviti se ovakvim figurama?”
Kasie je nakon toga citirala samog Stamosa, pozivajući se na dopis koji je napisao: “Moramo biti spremni odabrati stranu kada postoje jasna moralna ili humanitarna pitanja”.
Jedno od “jasnih”, “moralnih”, “humanitarnih pitanja” za Facebook — koji se prema Kasie ne bavi dovoljno cenzuriranjem — je sprječavanje bilo kakvog kritiziranja mačjeg zavijanja, prosvjedovati protiv ilegalnih stranaca. (Ova rečenica je upravo prekršila Facebookove standarde Zajednice.)
Prošlog svibnja, Julia Smekalina iz Facebooka obavijestila me da je “jedan od vaših postova prijavljen i otkriveno je da krši naše standarde Zajednice”.

Mali nacistički ulični stražari konstantno prijavljuju konzervativce. Jednostavno ne mogu prestati pratiti ljude koje ne vole. Liberali su nekad ismijavali fundamentalističke kršćane, tvrdeći da se boje da se netko, negdje, možda zabavlja. Sada su oni ti koji su progonjeni strahom da se netko, negdje, možda ne slaže s njima.

Uvredljivi članak bio je iz siječnja, mjesecima ranije, kada sam retweetala priču Johna Bindera iz Breitbart Newsa naslovljenu: “Ilegalni stranci koji govore da ‘zaslužuju’ amnestiju rekli su senatoru pro-amnestije Thomu Tillisu: ‘Jeb** ovog konzervativca! Jeb** ovu osobu!'”

Ilegalci koji urlaju prostote američkom senatoru ne vrijeđaju Facebookove standarde Zajednice. To je bio komentar proameričke imigrantske web stranice, Vdare, koji je dodan u priču: “Bilo bi lakše jednostavno deportirati te parazite @RealDonaldTrump. Oni vas mrze, mrze vaše pristaše, mrze vašu stranku, mrze našu zemlju. Zašto ne samo provoditi zakon i poslati ih kući?”

(Razlog zašto govorim o “tweetovima” kad je Facebook bio taj koji me cenzurirao je taj što prezirem Facebook, tako da su jedine moje “objave” koje su prikazane tamo bile moji tweetovi, koji su se nekad prenosili automatski. Sada se više ne prenose, tako da više nikad neću ići na Facebook.)

Evo moje pune i kompletne razmjene s Smekalinom, herojskom, opakom braniteljicom “standarda Zajednice”, koja ilustrira sve radosti korištenja Facebooka.

From: Ann Coulter:

U redu, morate mi reći kako da obrišem. Ništa što kliknem ne nudi opciju brisanja. Željela bih da utrošite više vremena kako bi Facebook postao bolje prilagođen korisniku. Također, možete li mi reći na koji način podržavanje provedbe zakona krši standarde zajednice? Je li riječ “parazit” zabranjena?

From: Julia Smekalina:

… Da, uspoređivanje imigranata s parazitima je specifičan dio koji krši naša pravila.

From: Ann Coulter:

Očito se NE RADI o “imigrantima”. Radi se o ilegalnim imigrantima, tj., kršiteljima zakona. Je li prekršaj nazivati kršitelje zakona “parazitima”?

Nikada više nisam čula od Julije, ali pretpostavljam da je uslužno obrisala objavu za mene. Riskirajući da spustim čekić Kasie Hunt na glavu izvršnog direktora Twittera Jacka Dorseya, tweet još uvijek postoji tamo.