Financijski skandal Clintonove kampanje razotkriva dvostruke standarde medija

Ted Harvey

Prošlo je više od tjedan dana od nagodbe Michael Cohena, a lijevo-naginjujući mainstream mediji još uvijek udaraju u ratne bubnjeve.

Od New York Timesa do MSNBC-a, liberalni mediji ostaju usredotočeni na navodnu isplatu 130.000 dolara predsjednika Trumpa porno zvijezdi Stormy Daniels, iako su sredstva došla iz osobnih financija, a ne kampanjskih sredstava.

Vogue je otišao tako daleko da je prezentirao Stormy Daniels u profilnom članku, pod naslovom: “Stormy Daniels ne odustaje”. CNN je potom istaknuo članak, opisujući ga kao “nevjerojatnom pričom” koja je “ukrasila stranice Biblije visoke mode”.

Znate li što je još nevjerojatno? Dobro dokumentirani, 84 milijuna vrijedan, financijski skandal kampanje Hillary Clinton, kojeg su liberalni mediji jednostavno odbili pokriti. Tako je: 84 milijuna dolara — 647 puta više novca od onog uključenog u slučaj Daniels, koji spada u beznačajno pitanje izvještavanja Saveznoj izbornoj komisiji (FEC).

Iako postoji vjerojatnost da predsjednik Trump nije na bilo koji način prekršio zakon o financiranju kampanje, njegov protivnik iz 2016. upleten je u dosad najveći američki skandal financiranja kampanje.

Prošle godine, Odbor za obranu predsjednika podnio je pritužbu FEC-u, u kojem je dokumentirana “masovna, multimilijunska nacionalna urota bez presedana” izvršena od Clintonove mašine. Odbora je ispunio pritužbu od 101 stranice sa, između ostalog, demokratskim izvješćima FEC-u, dopisima koje je napisao voditelj Clintonove kampanje Robert Mook i javnim izjavama bivše predsjednice Demokratskog nacionalnog odbora Donne Brazile.

Prošlo je više od 250 dana od kad je pritužba podnesena.

Establišment Demokratske stranke optužuje se za usmjeravanje 84 milijuna dolara ilegalnih prikrivenih donacija Clintonovoj kampanji — eksponencijalno sofisticiranijoj shemi pranja novca od one koju je proveo konzervativni komentator Dinesh D’Souza 2012. godine.

D’Souza je bio osuđen na osam mjeseci pritvora i pet godina uvjetne kazne zbog kršenja financiranja kampanje u iznosu od 20.000 dolara. Clintonova shema pranja novca više je od 4.000 puta veća. Drugim riječima, 84 milijuna dolara vrijedna shema predstavlja najveći pojedinačni skandal financiranja kampanje u povijesti SAD-a.

A opet, liberalni mediji smatraju da je taj skandal nedostojan njihovog pokrivanja, iako je pritužba Odboru dovela do tekuće savezne istrage. Mjeseci su prošli od kada je istraga otvorena, a mediji poput New York Timesa, CNN-a i MSNBC-a odbijaju je pokriti. Isto vrijedi i za CBS, ABC i NBC — čuju se samo cvrčci.

Jasno je da se u Bijeloj kući nalazi predsjednik Trump, a ne Hillary Clinton, tako da je on relevantnija tema razgovora. Amerikanci mogu biti zahvalni tome.

Ali Clintonova je 2016. bila predsjednički kandidat jedne od dviju naših glavnih političkih stranaka i ostaje jedna od najprepoznatljivijih figura u američkih politici. Činjenica da financijski skandal kampanje u iznosu od 84 milijuna dolara, u koji je Clinton umiješana, nije uspio privući pozornost gotovo nijednog mainstream medija, izaziva nevjericu.

Bolje objašnjenje od apatije medija je pristranost medija. Pokušajte zamisliti da je predsjednik Trump umiješan u bilo kakav skandal vrijedan 84 milijujna dolara. Vidjeli bismo pokrivanje od 0-24, pozive Kongresu za njegov opoziv, ogorčenje na n-tu potenciju. #Resistance bi to učinio svojim najvažnijim pitanjem ovogodišnje kampanje, da ne pričamo o izradi znakova za buduće marševe žena.

Zasigurno postoji prostora za pokrivanje pitanja koja se ne odnose na Trumpa. Liberalni mediji našli su vremena za dodvoravanje socijalističkoj kandidatkinji Alexandriji Ocasio-Cortez–slijedećem “Obami” nekih ljevičarskih krugova–i za podupiranje Michaela Aventiija, odvjetnika Stormy Daniels, kao mogućeg kandidata na predsjedničkim izborima 2020. Tako je, Michaela Avenattija. Očigledno, za liberalne medije također ima mjesta da namjerno ignoriraju najnoviji skandal Clintonovih.

Clinton i ostali umiješani demokrati istražuju se zbog svojih prijestupa iz 2016., tako da će možda morati odgovarati. Ali taj posao neće obavljati liberalni mediji.

Lažne vijesti se nastavljaju.

Ted Harvey je predsjednik Odbora za obranu predsjednika.