Vox brani rasne predrasude protiv Azijaca na Harvardu. Twitter eksplodirao.

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube/Guide for the Traveler

Krajnje-lijevi Vox branio je u četvrtak politiku rasne pristranosti protiv azijskih Amerikanaca na Sveučilištu Harvard, isti dan kad se Trumpova administracija priklonila skupini azijskih Amerikanaca koji tvrde da ih je Harvard diskriminirao na temelju njihove rase.

“Niti jednom Amerikancu ne smije biti uskraćen prijem na fakultet zbog svoje rase. Kao primatelj novaca poreznih obveznika, Harvard je odgovoran za provođenje svoje politike upisa bez rasne diskriminacije pomoću smislenih upisnih kriterija koji zadovoljavaju zakonske zahtjeve”, rekao je državni odvjetnik Jeff Sessions u priopćenju. “Ministarstvo pravosuđa ima odgovornost zaštite građanskih prava američkog naroda. Ovaj slučaj je značajan jer su politike upisa na našim fakultetima u sveučilištima važne i moraju se provoditi zakonito.”

Vox je brže bolje požurio u obranu Harvardove rasno pristrane politike:

Vox je tvrdio da je Trumpova administracija “iskopala dvije godine staru pritužbu protiv Harvarda, u kojoj se navodi da škola ima kvote koje ograničavaju broj primljenih Azijaca” i iskoristila je da pokrene istragu sveučilišta, sugerirajući da je Trumpova administracija pokušala iskoristiti situaciju jer je administracija sastavljena od “bijelih protivnika afirmativne akcije”.

Vox je tvrdio da su drugi konzervativci, poput bivšeg predsjednika Ronalda Reagana, koristili Azijate kao “političke rekvizite”.

Nepotrebno je reći, Vox je rasturen na Twitteru radi ovog izvješća: