Vandalizirana zvijezda Billa Cosbyja na Stazi slavnih

Kassy Dillon

Zvijezda Billa Cosbyja na Hollywoodskoj stazi slavnih vandalizirana je riječima “serijski silovatelj” napisanima crnim markerom, izvijestio je Fox News.

Los Angeleska policija navodno nije sigurna u koje vrijeme se desio incident, ali je bila obaviještena o njemu oko 5:30 u utorak ujutro. Ostatak škrabotina ostavljenih markerom od tada je uklonjen.

Nakon optužbi za seksualno zlostavljanje koje je protiv Cosbyja podiglo nekoliko žena 2014. godine, riječ “silovatelj” je također napisana na zvijezdi.

Prema Los Angeles Timesu, policija istražuje incident vezan za vandalizam zvijezde koja je Cosbyju posvećena još 1977. godine.

U travnju, Cosby, jednom voljeni komičar i glumac “Cosby Showa”, proglašen je krivim po tri točke optužnice za otežani nedolični napad. Tužiteljica Kristen Feden tvrdila je da je koristio svoju televizijsku personu “kako bi se njome ogrnuo i zadobio povjerenje tih mladih žena kako bi ih mogao lišiti njihove sposobnosti da kažu ne, dajući im drogu na isti način na koji ju je davao Andrei Constand.”

Očekuje se kako će Cosby biti osuđen 24. rujna, navodi Los Angeles Times.