Rob Schneider: Ljevičarska politika uništava SNL

Paul Bois

Screenshot: YouTube/Team Coco

Nakon što je pred par godina uzeo “crvenu pilulu” i napustio Demokratsku stranku, Robin Schneider iz “Saturday Night Live-a” vodi rat protiv političke korektnosti i nije presretan što je njegov bivši dom postao glasnogovornikom ljevičarske politike tijekom administracije Donalda Trumpa.

Razgovarajući s New York Daily News-om, Schneider je rekao da je SNL pogriješio što je odlučio produljiti svoju političku ruku i da su skrenuli s onog puta kojeg su 1990-ih utabali komičarski divovi poput Mike Myersa, Chris Rocka i Adama Sandlera.

“Poanta SNL-a uvijek je bila što nisi znao kojoj političkoj strani naginju”, rekao je Daily News-u. “Pretpostavljao si da malo više naginju prema liberalima i ljevici, ali sad kad se mačka iskrala iz vreće, oni u totalno protiv Trumpa što je, prema mojem mišljenju, manje zanimljivo jer znate smjer prema kojem će se radnja odvijati.”

Schneider je govorio o trenutnom prikazivanju Donalda Trumpa, kojeg glumi Alec Baldwin uspoređujući ga sa svojim bivšim kolegom Dana Carveyjom i njegovim portretiranjem predsjednika H. W. Busha. Ispod satire, prema Schneideru, potonji je pokazao naklonost Predsjednniku, a ovaj prethodni samo prezir.

“Carvey je tu ulogu igrao s poštovanjem”, rekao je Schneider. “Po meni, genij Dana Carveyja je bio u tome što je Dana uvijek imao suosjećanje prema likovima koje je glumio, dok Alec Baldwin ne osjeća ništa drugo osim kipuće ljutnje prema osobi koju igra.”

Iz tog razloga, Schneider je izjavio da je Baldwina “teško gledati” jer su njegovi motivi jednostavno previše očiti. “Alec Baldwin je brilijantan glumac… ali nije komičar”, izravno je rekao Schneider.

“Ne nalazim njegovu interpretaciju smiješnom”, dodao je. “Jer, baš kao što sam prije rekao, znam njegove političke preference i to kvari bilo kakvo iznenađenje. Nema nikakvog iznenađenja. Toliko očito mrzi čovjeka kojeg igra.”

Schneider se izjašnjavao kao demokrat veći dio svog života, sve dok nije doživio političko otrežnjenje 2014. godine. Sada se opisuje kao “neovisan” i podjednako kritizira liberalnu “politički korektnu” kulturu i republikance.

“Doslovno, ako ne hodaš po partijskoj liniji – van si priče. Postoji nešto stvarno ružno u tome”, objasnio je.

Bivši član “SNL-a” nije otkrio podržava li Trumpa ili ne, ali osjeća da njegovo beskonačno ismijavanje samo čini stvari lošijima.

“Ništa dobro ne može proizaći nerviranjem Trumpa”, nastavio je Schneider. “To je kao da tražite od Billa Cosbyja da ispije vaše piće”.

Iako Schneider kritizira neke Trumpove police, pogotovo što se tiče imigracije, posjeduje pozitivne osjećaje prema njemu pošto su skupa radili na filmu “Home Alone 2”, u kojem se radnja odvijala u tadašnjem Trumpovom Plaza hotelu.

“Nisam spavao dva tjedna”, prisjetio se Schneider. “[Trump] je bio dovoljno dobar pa mi je dao sobu. Dao mi je sobu besplatno, kako bih mogao spavati između snimanja scena”, rekao je Schneider. “Bio je vrlo velikodušan i dobar i bio je takav svaki puta kad sam ga vidio. Rekao mi je da me mrzio, ali očigledno u šali, zbog toga što sam ga često ismijavao”.

Tijekom spornih događaja na Berkleyu vezanima za slobodu govora prošle godine, Schneider je opisao napade na konzervativne govornike kao fašističke: