Linda Sarsour pozvala ljude da prestanu “humanizirati” Židove

Ryan Saavedra

Krajnje lijeva islamska aktivistica Linda Sarsour, iznijela je snažne antisemitske primjedbe u govoru na godišnjoj konvenciji Islamske zajednice Sjeverne Amerike (ISNA) održanoj ovaj mjesec u Houstonu, državi Teksas — pozivajući na dehumaniziranje Izraelaca.

Algemeiner je izvijestio da je Sarsour posramila muslimane zbog nedovoljne političke aktivnosti i rekla da ako muslimani ne promoviraju palestinske ciljeve da su sami dio problema: “Vi kao američki muslimani sudjelujete u okupaciji Palestine, u ubijanju palestinskih prosvjednika”.

“Dakle, rasprava o muslimanskoj zajednici u Palestini mnogo mi govori o vama i vrsti vjere koju nosite u svojim srcima”, nastavila je Sarsour. “Ako ste na strani tlačitelja ili branite tlačitelje ili zapravo pokušavate humanizirati tlačitelj, onda je to, moja braćo i sestre, problem i moramo naći snage da kažemo: “To je nije stajalište muslimanske američke zajednice”.

Sarsour, koja ima dugu povijest antisemitizma, primila je ovaj tjedan glasnu podršku demokratske socijalistice Alexandrie Ocasio-Cortez, nakon što je Sarsour uhićena prilikom ometanja saslušanja kandidata za Vrhovni sud Bretta Kavanaugha.

Ocasio-Cortezina podrška Sarsour ne bi trebala biti iznenađujuća jer je također koristila sličan jezik prema Izraelu.

U srpnju, samo nekoliko tjedana nakon što je odnijela iznenađujuću pobjedu na izborima za demokratsku nominaciju u newyorškom 14. kongresnom okrugu, Ocasio-Cortez pojavila se na PBS-ovom “Firing Line” gdje je nazvala Izrael okupatorima Palestine.