Washington Post: Predsjednik Trump je odgovoran za uragane!

Hank Berrien

Wikimedia Commons

U utorak navečer, dok se uragan Florence približava Karolinama, Washington Post objavio je članak koji inzistira da je predsjednik Trump “suučesnik” u napadima moćnih uragana koji su usmjereni na obale Sjedinjenih Država.

Navodeći da će Florence, uragan četvrte kategorije, biti najjači uragan koji je ikada pogodio Istočnu obalu tako daleko na sjeveru ukoliko dođe na kopno, Post je izrekao mišljenje: “… kada je riječ o ekstremnim vremenskim uvjetima, gospodin Trump je suučesnik. On podcijenjuje ljudsku ulogu u povećanju rizika i nastavlja rasklapati napore za rješavanje tih rizika”.

Post je zatim citirao klimatskog istraživača, koji je rekao za uragan Harvey: “Harvey ne bi mogao proizvesti toliko kiše bez klimatskih promjena uzrokovanih ljudskim djelovanjem”. Članak nastavlja: “Sada se Florence napaja na toploj vodi Atlantskog oceana”.

Više navodnih dokaza: “Znanstvenici također upozoravaju da klimatske promjene možda usporavaju strujanje vjetra koje navodi uragane, uzrokujući oluje tromijima i, stoga, pogodnijima za dulje zadržavanje nad zonama katastrofe”.

Nakon toga dolazi izravan udarac protiv Trumpove administracije: “U depresivno ironičnom trenutku, Trumpova administracija najavila je u utorak da će ukloniti savezna pravila o metanu, potentnom stakleničkom plinu koji je glavna komponenta prirodnog plina”. I predvidljiva usporedba Trumpa i ekološki osvještenoga Baracka Obame: “Trumpova administracija je sad napala sva tri potporna stupa plana za klimatske promjene predsjednika Baracka Obame”.

Post je zaključio: “Predsjednik je učvrstio nasljeđe GOP-a kao poricatelja stvarnosti. Nažalost, čini se da malo ljudi u njegovoj stranci brine oko toga”.

Post bira i odabire kada je u pitanju globalno zatopljenje. Evo dokaza koji se suprotstavljaju njihovih pretpostavkama: Kao što je Forbes izvijestio 2011.: “Europska organizacija za nuklearno istraživanje (CERN) u Ženevi, nedavno je otkrila inverznu povezanost periodičkih promjena u razinama aktivnosti sunčevih pjega i količine kozmičkih zraka koje ulaze u Zemljinu atmosferu koje pokreću formacije oblaka koje hlade površinu.” Drugim riječima, kao što je Forbes napisao: “prirodne fluktuacije solarne aktivnosti su jedini važan upliv na klimu”.

Za sveobuhvatno rasklapanje, koje navodi deset od mnogobrojnih znanstvenih problema s pretpostavkom da ljudska aktivnost uzrokuje “globalno zatopljenje” ili “klimatske primjene”, pogledajte ovdje.