PRIJE DESET GODINA – Al Gore predvidio da će za pet godina Sjeverni pol biti U POTPUNOSTI BEZ LEDA

Jim Hoft

Jučer, prije deset godina.

Dana 13. prosinca 2008., ‘junk’ znanstvenik Al Gore predvidio je da će u sljedećih pet godina kapa na Sjevernom polu biti u potpunosti bez leda.

Gore je svoju prognozu izrekao pred njemačkom publikom 13. prosinca 2008. godine. Al ih je upozorio da će “cijela sjeverna ‘polarizirana’ kapa nestati za pet godina”.


“Pet godina”

To nije bio jedini put kad je Al Gore iznio svoje predviđanje ‘bez leda’. Gore je predviđao takav strašni scenarij još od 2007.

Isto predviđanje dao je 2009. godine.

Iz videa:

Bivši potpredsjednik Al Gore pozvao se na računalne modele kako bi ukazao na to da bi sjeverna polarna ledena kapa mogla izgubiti gotovo sav svoj ledeni pokrivač u sljedećih sedam godina. “Neki modeli sugeriraju da postoji 75 postotna šansa da će cijela sjeverna polarna kapa, tijekom nekih ljetnih mjeseci, moga biti posve bez leda u sljedećih pet do sedam godina”, rekao je Gore.

Ove godine zabilježen je snijeg u Južnoj Africi. Bila je mećava.

U siječnju 2006., Al Gore je pokušao progurati teoriju da će “u idućih 10 godina, svijet doći do točke bez povratka” i “stvarnog planetarnog izvanrednog stanja” zbog globalnog zagrijavanja.

Naravno, ovo se ispostavilo da nije ništa više od luđačke zavjere.

Najmanje 8 kobnih predviđanja iz filma se nikad nije dogodilo — ni blizu.

Ed Driscoll je našao originalni video Gorea iz 2008.