PRAVA MUŽEVNOST: Mark Wahlberg započinje svoju dnevnu rutinu s 30 minuta molitve

Paul Bois

Screenshot: YouTube/The Late Show with Stephen Colbert

Glumac Mark Wahlberg, trenutačno jedan od najisplativijih glumaca u Hollywoodu, ima dnevnu rutinu intenzivnih vježbi i strogog režima prehrane, ali gdje god se nalazio u danom trenutku, uvijek je siguran da će svaki svoj dan započeti s 30 minuta molitve.

U nedavnoj razmjeni s obožavateljima na Instagramu, 47-godišnji glumac otkrio je da mu dan ponekad započinje već u 2:30 ujutro, kad se punih pola sata posveti molitvi prije nego što krene doručkovati i prepusti se svom redovitom vježbanju. Pošto je Wahlberg po svom priznaju katolik, njegova molitva vjerojatno uključuje krunicu ili brevijar.

“Biti katolik najvažniji je aspekt mog života”, rekao je Wahlberg za Catholic Herald 2010. godine. “Prva stvar koju učinim kad započnem dan je spuštanje na ruke i koljena i davanje zahvala Bogu.”

Nastavio je: “Kad god odem ih kuće, prva stvar koju učinim je zaustavljanje pred crkvom. Djeca su obično ljuta na mene. ‘Tata! To predugo traje!’ Ja im kažem: ‘To je samo 10 minuta i to je nešto što stvarno moram učiniti.’ Jer moram. Ako započnem svoj dan izricanjem svojih molitvi i usredotočavanjem, onda znam da radim pravu stvar. Tih 10 minuta pomaže mi na mnogo načina tijekom dana.”

Prošle godine, Wahlberg je čak otišao toliko daleko da je izjavio kako žali zbog nekih svojih prošlih uloga i da se neke od njih nisu dobro odrazile na njegovu vjeru, poput “Boogie Nights”.

“Uvijek se nadam da je Bog ljubitelj filmova i također praštajući, jer sam donio neke loše odluke u svojoj prošlosti”, rekao je Wahlberg, dodajući da je “Boogie Nights na samom vrhu tog popisa”.

U vrijeme u kojem muškarci gotovo da nemaju nikakvih uzora na koje bi se mogli ugledati, izvan ‘soyboyeva’ Silicijske doline ili “obogatiti se ili umrijeti pokušavajući” magnata hip-hop kulture, glumci poput Marka Wahlberga i Chris Pratta, koji otvoreno dijele svoju vjeru i dopuštaju joj da oblikuje njihove živote, predstavljaju primjere koji toliko nedostaju muškarcima 21. stoljeća. Kao što je istaknuo sv. Toma Akvinski, istinski čovjek je onaj koji ostavlja po strani zadovoljstva radi postizanja nečega što je veće od njega samog.

Kad bi barem više ljudi živjelo na taj način.