POGLEDAJTE: Čelnici Googlea kritizirali Trumpove pristaše, žele Trumpovu administraciju učiniti ‘prolaznom mrljom’ u povijesti

Ryan Saavedra

Screenshot: Breitbart Video

Procureni video s Googleovog “sastanka svih ruku” nakon predsjedničkih izbora 2016. pokazuje rukovoditelje tehnološkog giganta koji izražavaju svoje protivljenje Donaldu Trumpu i daju zaprepaštujuće primjedbe o pristašama novoizabranog predsjednika.

U jednosatnom videu koji je ekskluzivno pribavio Breitbart, čelnici Googlea govore kako su “duboko uvrijeđeni” Trumpovom pobjedom i sugeriraju da su njegovi pristaše bili motivirani “strahom”, “ksenofobijom” i “mržnjom”.

U procurenom videu, Googleov suosnivač Sergey Brin rekao je da je “većina ljudi ovdje prilično uznemirena i tužna” zbog Trumpove pobjede. Brin je naglasio da je “duboko uvijeđen” Trumpovom pobjedom, rekavši da se Trump “kosi s mnogom vrijednostima Googlea”.

Brin je rekao da je uznemirujuće što glasači nisu dijelili Googleove vrijednosti glasajući za Trumpa, usporedivši Trumpove glasače s “ekstremistima” i sugeriravši da su mnogi od njih glasali iz “dosade”.

Kent Wakler, viši potpredsjednik Googlea, sugerirao je da su Trumpovi pristaše bili motivirani “strahom”, kao i “ksenofobijom” i “mržnjom”.

Walker je rekao da je Trump znak “samodestruktivnom tribalizma”, dodajući kako je “povijest na našoj strani” i da je “moralni luk povijesti savijen prema napretku”.

Googleova financijska direktorica Ruth Porat pojavila se u suzama opisujući rezultate izbora 2016. rekavši da je Trumpova pobjeda “bila jako bolna” i da su izbori otišli “pogrešnim putem”.

Eileen Noughton, potpredsjednika ljudskih operacija, obavijestila je zaposlenike da su dostupne opcije ukoliko se žele iseliti iz zamlje i dodala da su se konzervativci u kompaniji osjećali ugroženima zbog ljevičarske kulture tvrtke.

Google je na procureni video odgovorio Breitbartu slijedeće:

Na redovitom sastanku svih ruku, neki od Googleovim zaposlenika i rukovoditelja izrazili su svoje osobne stavove nakon duge i razdorne izborne sezone. Više od 20 godina, svi u Googleu mogu slobodno izraziti svoje mišljenje na tim sastancima. Ništa nije rečeno na tom sastanku, ili bilo kojem drugom sastanku, što bi sugeriralo da bilo kakva politička pristranost utječe na način na koji gradimo ili upravljamo našim proizvodima. Upravo suprotno, naši proizvodi su građeni za svakoga i dizajniramo ih s nevjerojatnom brigom kako bi bili pouzdan izvor informacija za sve, bez obzira na političko stajalište.

POGLEDAJTE:

Cijeli video možete pogledati ovdje: