KRVAVI NOVAC: Palestinska vlada mogla bi dati 1,7 milijun dolara terorističkom ubojici Izraelca

Hank Berrien

Screenshot: YouTube/White House

Kao što je Daily Wire izvijestio, u nedjelju je u još jednom monstruoznom terorističkom činu 17-godišnji palestinski terorist, Khalil Jabarin, s leđa napao i nasmrt izbo 45-godišnjeg američkog Izraelca Aruja Fuldu, oca četvero djece. Fuld je spasio život izraelske žene dok je umirao, upucavši terorista prije nego što ju je mogao napasti. 17-godišnjak je lakše ranjen i završio je u izraelskoj bolnici.

I pogodite što? Zbog toga što palestinske vlasti nagrađuju Palestince koji ubijaju Židove, ne samo da će obitelj teroriste navodno primiti više od 3.300 dolara, već bi mogli dobiti preko 1,7 milijuna dolara ukoliko ubojica dobije doživotnu kaznu zatvora.

Kao što je u svibnju 2017. izvijestio Washington Post, izraelski veleposlanik pri Ujedinjenim narodima, Danny Danon, koji je urgirao na Sjedinjene Države, Europu i ostale da prekinu financiranje Palestinaca, istaknuo je da palestinski napadači osuđeni na 30 godina izraelskog zatvora dobiju 3.000$ mjesečno. Pošto je ubojici tek 17 godina, postoji svaka mogućnost da bi mogao odslužiti najmanje 50 godina u zatvoru, što bi iznosilo 1,8 milijuna dolara.

Predvidljivo, predsjednik palestinske vlasti Mahmoud Abbas glumio je ogorčenost zbog ubojstva. Times of Israel izvijestio je da je nakon sastanka s bivšim izraelskim političarima, uključujući bivšeg ministra pravosuđa Yossija Beilina, zloglasnog ljevičara, Beilin izjavio za Times of Israel da je Abbas djelovao “vidno ljut zbog napada”. Beilin je tvrdio: “Rekao je da se protivi nasilju i iako podupire suprotstavljanje izraelskoj politici, podupire samo ono mirno i nenasilno. Rekao je da u nasilju svi gube.”

Beilinovo prihvaćanje tobožnjeg Abbasovog gnjeva izgleda poprilično naivno kada razmotrite način na koji je dnevni list palestinske vlasti Al-Hayat Al-Jadida popratio Fuldovo ubojstvo; naslov članka glasi: “Dijete Khalil Jabarin ranjeno u pucnjavi i uhićeno na temelju tvrdnje da je ubio naseljenika blizu ‘Etziona.’”

Pored toga, Jerusalem Post napominje: “Brigade mučenika Al-Aqsa, vojno krilo Fataha i Odbori otpora također pozdravljaju napad, naglašavajući potrebu otpora ‘protiv naseljenika, judaizaciju zemlje i okupacijskih zločina'”. Brigade mučenika Al-Aqsa su vojno krilo Fataha: Abbas je član Fataha.

U svibnju 2017., izraelski premijer Benjamin Netanyahu izravno je rekao Abbasu: “Kako možeš govoriti o miru s Izraelom i u isto vrijeme plaćati ubojice koji prolijevaju krv nedužnih Izraelaca?” Dodao je: “Financiraj mir, a ne ubojstvo”, prema Haaretzu.

Danon je bio još izravniji: “Jednostavno rečeno, ovo je službeni palestinski krvavi novac, nagrađivanje terorista koji ubijaju Židove”.