Pravosuđe razgovaralo s dvojicom muškaraca koji misle da su oni napali Ford, a ne Kavanaugh

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube/NBC News

Senatski odbor za pravosuđe navodno se ovaj tjedan susreo s dvojicom muškaraca koji misle da su oni bili ti koji su napali Christine Blasey Ford 1982. godine, a ne kandidat za Vrhovni sud Brett Kavanaugh.

Politicov izvijestitelj iz Kongresa, Burgess Everett, izvijestio je sažetak Odbora za pravosuđe, koje je navelo: “Osoblje Odbora održalo je drugi intervju s čovjekom koji vjeruje da je on, a ne sudac Kavanaugh, imao susret s dr. Ford u ljeto 1982., koji je osnova njezinih optužbi. Poprilično detaljno je opisao svoje sjećanje na taj događaj.”

Druga novinarka Politica, Elana Schor, dodala je kako je Odbor također održao telefonski intervju s drugim muškarcem koji također vjeruje da je on bio taj koji je možda napao Ford u ljeto 1982.

Ove vijesti dolaze nakon što je kasno u srijedu objavljeno izvješće o Julie Swetnick, žene koju zastupa hiper-partizanski odvjetnik Michael Avenatti, koja tvrdi da je svjedočila grupnim silovanjima u kojima je sudjelovao i Kavanaugh.

Swetnick je tužila svog bivšeg poslodavca za seksualno uznemiravanje preko odvjetničke firme Debre Katz, odvjetnice koja zastupa Christine Blasey Ford, jednu od Kavanaughovih optužiteljica.

Zasebno izvješće dodatno je oštetilo njezin kredibilitet nakon što je otkriveno da je njezin bivši partner protiv nje podnio zahtjev za zabranu prilaska i istaknuo da “nije nimalo vjerodostojna”.