PROPALA NARATIVA: Manjine, LGBT zajednica, žene u velikom broju sudjelovali na skupu za pravo na oružje

Ryan Saavedra

Ljevičarski američki mainstream mediji pokušali su u ponedjeljak prikazati skup podrške Drugom amandmanu u glavnom gradu države Virginije Richmondu kao događaj bijelih supremacista kojem su planirali prisustvovati samo ekstremisti.

Ispalo je da je čitava narativa bila lažna.

Na skupu se pojavilo nekih 22.000 aktivista za slobodu; događaj je zaključen bez prijavljenih incidenata, a izvršeno je samo jedno uhićenje — žena za koju je policija rekla da je u više navrata ignorirala njihova upozorenja da skine masku koju je nosila.

Nije jasno je li uhićena osoba, koja je kasnije puštena, čak bila dijelom skupine pro-oružja ili je bila dio Revolucionarne komunističke partije, za koju je Getty Images izvijestio da je bila jedina protuprosvjedna skupina koja je prisustvovala događaju.

Čak je i NBC News bio prisiljen priznati da je skup bio miran u članku pod naslovom: “Na napetom skupu u Virginiji, prosvjednici su odbacili ekstremiste, branili vlasnike oružja koji poštuju zakon”.

Izvješće NBC News-a došlo je nakon što je ljevičarski novinar lažno ocrnio vlasnike oružja prije samog događaja pokušavajući uokviriti narativu tvrdnjom da je događaj “skup bijelih nacionalista”.

Novinar je kasnije bio prisiljen obrisati svoj tweet nakon što se suočio sa žestokim reakcijama na Twitteru.

Urednik web stranice NewsBusters, Curtis Houck, objavio je tweet s video snimkom koja je prikazala brojne lažne i varljive izjave koje su iznijele krajnje lijeve informativne kabelske mreže CNN i MSNBC.

Skup je održan kao odgovor na ekstremističke prijedloge demokrata u Virginiji koji žele uništiti slobode građana koji poštuju zakon u toj državi.

Mediji su pokušali tvrditi da će taj skup pohoditi bijesni bijeli konzervativni muškarci i da će vrlo vjerojatno izbiti nasilje. Ne treba posebno napomenuti da se ništa od toga nije ostvarilo.

Članovi LGBT zajednice, demokrati i pristaše gay prava također su prisustvovali događaju, izjavljujući da su “Prava na oružje homoseksualna prava”.

Članovi crne zajednice također su izašli u velikom broju i podržali prava na oružje, činjenica koju su mediji naširoko zaobilazili u svojim izvješćima.

Ostali videozapisi na društvenim medijima pokazali su crne Amerikance kako izražavaju bijes prema medijima zbog laganja o događaju i zbog njihove nade da će se na skupu dogoditi loše stvari kako bi mogli i dalje širiti svoju agendu.