Tužiteljica za seksualne zločine Rachel Mitchell u svom novom izvješću u potpunosti oslobađa suca Kavanaugha optužbi!

YouTube via Inside Edition

Nakon pažljivog pregledavanja svih dokaza koje je dr. Christine Blasey Ford navela u svojim optužbama seksualnog napada protiv kandidata za Vrhovni sud, suca Bretta Kavanaugha, tužiteljica za seksualne zločine Rachel Mitchell objavila je izvješće koje u potpunosti oslobađa suca svih optužbi.

Tužiteljica za seksualne zločine Rachel Mitchell, izvanstranačka treća osoba s više od 25 godina iskustva u procesuiranju seksualnih zločina u državi Arizoni, pažljivo je razmotrila navode dr. Christine Blasey Ford, uključujući višesatno svjedočenje, i objavila izvješće po tom pitanju. U izvješću, Mitchell ukazuje na više od desetak očiglednih nedosljednosti u iskazu dr. Ford i oslikava optužbe kao potencijalno lažne. Mitchel ističe nekoliko točaka, uključujući:

  1. “Dr. Ford nije ponudila dosljedan prikaz kada se dogodio navodni napad.”
  2. “Dr. Ford se mučila identificirati suca Kavanaugha kao napadača po imenu.”
  3. “Kada je razgovarala sa suprugom, dr. Ford izmijenila je svoj opis događaja kako bi postao manje speficičan.”
  4. “Dr. Ford se ne sjeća ključnih pojedinosti o dotičnoj noći — pojedinosti koje bi pomogle potkrijepiti njezine navode.”
  5. “Ne sjeća se u kojoj kući se navodni napad desio ili gdje je specifično locirana ta kuća.”
  6. “I možda najvažnije od svega, ne sjeća se kako je stigla sa zabave svojoj kući.”

Rachel Mitchell zaključuje da je “slučaj ‘rekla-kazala’ nevjerojatno teško dokazati. Ali ovaj slučaj je još slabije dokazivi od toga.”

U svojem možda najosuđujućem nalazu, Rachel Mitchell napisala je: “Aktivnosti kongresnih demokrata i odvjetnice dr. Ford, vjerojatno su utjecale na njezin iskaz”. Mitchell prividno tvrdi da je manevriranje kongresnih demokrata, koji su više djelovali kao rukovatelji, utjecalo na njezin prikaz događaja, a možda čak i na njezinu istinoljubivost. Ovo mišljenje vjerojatno dolazi od toga da su Mitchell u njezinom ispitivanju dr. Ford konstantno prekidali njezini odvjetnici, poglavito Michael Bromwich, koji također zastupa Andrew McCabea.

Rachel Mitchell zaključuje svoje izvješće na drugoj stranici, napisavši: “Ne mislim da bi razumni tužitelj donio ovaj slučaj na temelju dokaza pred odbor. Niti vjerujem da su ti dokazi dovoljni da zadovolje standarde prevage dokaza.”