Slučaj demokrata protiv suca Kavanaugha se urušava

Joseph Curl

Prvo, riješimo se priča dvije optužiteljice Bretta Kavanaugha koje su izašle u javnost nakon što je Christine Blasey Ford iznijela tvrdnju da ju je kandidat za Vrhovni sud seksualno maltretirao prije 36 godina kad je imao 17 godina.

Ovo neće dugo potrajati.

Julie Swetnick, koju zastupa odvjetnik porno zvijezde Michael Avenatti, tvrdi da je vidjela Kavanaugha da “čeka na svoj red” kako bi grupno silovao djevojke na srednjoškolskim zabavama nakon što je ‘začinio’ punč s namjeron da, znate, olakša silovanje. Zaboravite da je Swetnick, koja ima prilično čudnu povijest (probajte je googlati), rekla da je pohodila hrpu zabava, na kojima je Kavanaugh također bio prisutan, nakon što je bila grupno silovana. Imala je i više problema sa svojom pričom.

Swetnick je “pribavila četiri imena NBC Newsu za koje je navela da bi mogli potvrditi njene opise zabava u 1980-ima. NBC News je kontaktirao sve četiri osobe: jedan je izjavio da se ne sjeća Julie Swetnick, jedan je mrtav, a dva nisu odgovorila”, izvijestio je Mediaite. Wall Street Journal je također rekao da je kontaktirao “desetke bivših kolega iz razreda i vršnjaka”, ali “nije mogao naći nikoga ko bi imao bilo kakva saznanja o njezinim navodima”. Plus: “Nijedan se prijatelj nije odazvao kako bi potvrdio njezine tvrdnje”.

Ovime smo riješili Swetnick.

Onda je tu Deborah Ramirez. Ona tvrdi da joj se Kavanaugh izložio na sveučilišnoj zabavi na Yaleu prije 35 godina. Nije se sjećala mnogo; u to vrijeme je prilično pila. Nazvala je hrpu kolega iz razreda prije nego je izašla u javnost jer nije čak bila sigurna da je Kavanaugh bio ta osoba za koju tvrdi da je učinila to što je učinila. Od tada, nitko nije izašao u javnost kako bi podržao njezine navode. Nitko.

Toliko o Ramirez.

Onda tu je Ford, profesorica na koledžu s glasom djevojčice i dikcijom ‘djevojke iz doline‘. Ford — slavljena kao heroina od strane demokrata na saslušanju pred senatskim Odborom za pravosuđe u četvrtak — kaže: Kavanaugh ju je seksualno zlostavljao na pijanoj srednjoškolskoj zabavi 1982. kad je imala 15 godina.

Pa, to je ono što govori sada. Također je rekla da je događaj zbio “sredinom osamdesetih” kada je bila u “kasnim tinejdžerskim godinama”. Ali ona ne zna tko ju je pozvao na zabavu ili gdje se održala, kako je došla tamo illi kako je otišla kući nakon nje. (Svjedočila je da je pobjegla sa zabave, ali ona se održavala najmanje 7 milja udaljena od njezine kuće. To je bilo vrijeme dugo prije mobitela, pa kako je onda došla kući?)

Tužiteljica sa dugogodišnjim iskustvom u seksualnim zločinima koja je ispitivala Blasey Ford na saslušanju pred Senatom, napisala je poražavajući izvještaj o njezinoj priči. Ovo je bio jedan od upisa:

“Dr. Ford imenovala je tri osobe osim suca Kavanaugha koji su prisustvovali zabavi — Mark Judge, Patrick ‘PJ’ Smyth i njena dugogodišnja prijateljica Leland Keyser (djevojački Ingham). Dr. Ford je svjedočila Odboru da je još jedan dječak prisustvovao zabavi, ali se ne može sjetiti njegovog imena. Nitko drugi nije izašao u javnost.

“Svo troje koje je imenovano, podnijelo je svoje izjave Odboru i poreklo bilo kakvo sjećanje na takvu zabavu. Najvažnije, u svojoj prvoj izjavu Odboru, gđa Keyser izjavila je putem odvjetnika da, ‘jednostavno rečeno, gđa Keyser ne poznaje gosp. Kavanaugha i ne sjeća se da je ikad prisustvovala zabavi ili okupljanju kojem je on nazočio sa, ili bez, dr. Ford’. U naknadnoj izjavi putem odvjetnika, gđa Keyser je rekla da je ‘jednostavna i nepromijenjiva istina da ona ne može potvrditi [navode dr. Ford] jer se ne sjeća navedenog incidenta.'”

Nakon saslušanja u četvrtak, Mitchell je izvijestila senatore u kasnonoćnom sastanku, kojem je nazočilo svih 51 republikanca.

“Mitchell je dala svoje objašnjenje i senatorima je bilo jasno da ovaj slučaj ne može donijeti ni blizu sudnice”, rekao je jedan izvor za Fox News. Mitchell, koja se specijalizirala za seksualne zločine, rekla je da ne bi nikada podigla optužnicu protiv kandidata za Vrhovni sud i navodno izjavila da čak ne bi tražila niti nalog za pretragu.

To rješava Ford.

Ali ovo nije nikad imalo bilo kakve veze s Kavanaughovim optužiteljima. Ovdje se uvijek radilo o demokratima koji žele prisiliti Kavanaugha da odustane od nominacije ili da odgode glasovanje nakon izbora koji će se održati 6. studenog, u kojima se demokrati nadaju da će ponovno preuzeti kontrolu nad Senatom. Dokaz: Senatorica Dianne Feinstein, vodeći demokrat u senatskom Odboru, rekla je u utorak kako misli da glasovanje u petak o Kavanaughu neće senatorima dati dovoljno vremena za procjenu FBI istrage o optužbama za seksualno nedolično ponašanje podignutih protiv njega.

Gertrude Stein je čuveno izjavila: “There is no there there“. To je bilo 1937., ali se može primijeniti danas na Kavanaughov slučaj.

I demokrati to znaju.