Nova anketa: Trump RASTURA

Hank Berrien

Screenshot: YouTube/NBC News

Prema novoj anketi Zogbyja, predsjednik Trump rastura. Ocjena odobravanja njegovog predsjedništva porasla je na više od 50% (51%), što je najviše tijekom njegovog boravka u uredu i više od Baracka Obame (48%) u istoj točki njegovog predsjedništva.

Nadalje, većina milenijalaca (18-29) odobrava predsjednika (51%); čak više njih odobrava ga u dobnoj skupini od 25-34; a još više njih u dobi 35-54 (59%). 58% muškaraca odobrava Trumpa, a istodobno nalazi podršku kod tijesne manjine žena (48%).

48% glasača iz prigradskih naselja odobrava Trumpa, dok mu s druge strane velikih 60% ruralnih glasača daje svoju podršku.

Zogby piše: “Ocjena odobravanja predsjednika Trumpa doživjela je porast nakon izlaska Muellerovog izvješća! Predviđali smo to prije nekoliko tjedana. Ali to nije cijela priča što se tiče razloga visoke ocjene odobravanja predsjednika. Trump također ima koristi od pozitivnih ekonomskih vijesti, rekordno visoke burze, niske nezaposlenosti i solidnog rasta BDP-a kod kuće.”

Zogby dodaje: “Jedna od demografija koja je Trumpu dala vrlo dobru ocjenu odobravanja bili su samo-identificirani korisnici društvenih mreža (59% odobrava/40% ne odobrava–ljudi koji se koriste društvenim mrežama) … Predsjednik je također napravio pozitivne korake kod glasača s višim obrazovanjem (55% odobrava/45% ne odobrava), a potpora je neznatno porasla s glasačima koji nisu fakultetski obrazovani (47% odobrava/50% ne odobrava).”

Zogby pripisuje porast Trumpovog odobravanja prvenstveno snažnom gospodarstvu.