Sudac donio loše vijesti Daniels, Avenattiju u vezi tužbe protiv Trumpa

Ryan Saavedra

Savezn sudac odbacio je u ponedjeljak tužbu klevete porno zvijezde Stormy Daniels protiv predsjednika Donalda Trumpa, rekavši da riječi koje je predsjednik koristio u tweetu namijenjenom Daniels predstavljaju “‘retoričku hiperbolu’ koja se obično koristi u političkom i javnom diskursu u Sjedinjenim Državama”.

CNN je napomenuo da je “Daniels tužila Trumpa nakon što je rekao da je priča Daniels o čovjeku koji joj je prijetio da ne iznosi u javnost svoju priču o navodnoj aferi s Trumpom, totalna prijevara”.

“Sud se slaže s argumentom gosp. Trumpa jer tweet u pitanju predstavlja ‘retoričku hiperbolu’ koja se obično upotrebljava u političkom i javnom diskursu u Sjedinjenim Državama”, napisao je okružni sudac S. James Otero. “Prvi amandman štiti ovu vrstu retoričke izjave.”

U izjavi, Trumpov odvjetnik Charles J. Harder rekao je: “Niti jedna količina ‘spina’ ili komentara Stormy Daniels ili njezinog odvjetnika Michaela Avenattija, ne može istinski okarakterizirati današnju presudu na bilo koji drugi način osim potpune pobjede predsjednika Trumpa i potpunog poraza Stormy Daniels.”