Sumnjivi paketi poslani Hillary Clinton, Obami

Ashe Schow

Screenshot/YouTube

Sumnjivi paketi poslani su bivšem predsjedniku Baracku Obami i bivšoj državnoj tajnici Hillary Clinton. Jedan paket je nađen blizu Chappaque u državi New York, posjedu Billa i Hillary Clinton, a drugi je poslan Obaminom uredu.

Najnovije vijesti NBC-a i Associated Pressa tvrde da je paket pronađen na posjedu Clintonovih, ali ABC izvještava da je paket pronađen u blizini posjeda. New York Times izvještava da je “eksplozivna naprava” pronađena u pošti poslanoj Clintonovima i bivšem predsjedniku Baracku Obami.

AP tvrdi da je sumnjivi paket adresiran Clintonovima bio bomba.

Službenici za provedbu zakona nisu pružili dodatne detalje o paketu, ali postoji određena zabrinutost da je ovaj incident možda povezan s eksplozivnom napravom pronađenom u poštanskom sandučići liberalnog milijardera Georgea Sorosa, koji također posjeduje dom u okrugu Westchester.

FBI istražuje ove incidente i onaj koji uključuje eksplozivnu napravu pronađenu u Sorosevom sandučiću. Policija sada vjeruje kako je naprava isporučena ručno, a ne poslana poštom.

Najnovije 9:52 ujutro: Tajna služba izdala je priopćenje u kojem se navodi da su “paketi odmah identificirani tijekom rutinskog skeniranja pošte kao potencijalne eksplozivne naprave i tretirane su kao takve”. Ni Clinton ni Obama nisu primili pakete i nisu bili u izravnoj opasnosti.