WALSH: 4 primjera liberalnog nasilja kad mediji nisu okrivili demokrate

Matt Walsh

Kao što ste već čuli, nepoznata osoba iz nepoznatog razloga poslala je ovaj tjedan niz primitivnih cijevnih bombi nekolicini demokrata. Niti jedna bomba nije eksplodirala. Nijedan od ciljeva nije niti u jednom trenutku bio u stvarnoj opasnosti. Ne znamo motive ovog napada, a čak niti ne znamo je li ovo trebao biti napad. U svakom slučaju, ovo je čin terorizma, ali trenutačno ne postoji razlog za vjerovanje da je nepoznati terorist zapravo namjeravao ubiti ili osakatiti ljude čija imena je napisao na omotnice.

Ništa od svega ovoga nije zaustavilo medije od izričitog stavljanja krivnje na predsjednika Trumpa i ostale republikance. U tom smislu, bilo je malo ili nikakve odmjerenosti na ljevici. Oni su već odredili uzrok (anti-demokratske predrasude) i krivca (Donald Trump, u pravilu). CNN je proglasio da su primatelji bombi bile “Trumpove mete”. Mnogo tinte je proliveno o opasnostima “razdorne” retorike. Doista, prema reakcijama medija, mislili biste da je ovo prvi primjer (navodnog) političkog nasilja nakon tko zna koliko vremena ili da je svaki takav primjer počinjen od ruku desničara. To, naravno, ne može biti dalje od istine.

Pogledajmo neke nedavne slučajeve liberalnog nasilja za koje mediji, iz nekog čudnog razloga, nikada nisu smatrali prikladnim okriviti demokrate:

1) Ricin poslan predsjedniku Trumpu i drugim dužnosnicima administracije.

To se dogodilo prije samo nekoliko tjedana. Bilo je u vijestima kratko vrijeme i potom na brzinu zaboravljeno. Naravno, Trump nikada nije bio u opasnosti. Njegova pošta se provjerava i nema šanse da pismo koje sadrži potencijalni otrov ikad dospije do njegovog stola. Ali cijevne bombe također nisu bile prijetnja njenim ciljevima. Ljudi koji provjeravaju poštu Baracka Obame neće mu predati sumnjivu omotnicu s teškim sadržajem u obliku cijevne bombe koja je ispupčena sa strane. Činjenica da je pokušaj bio neuspjeh bio je dovoljan razlog za zanemarivanje priče u Trumpovom, ali ne i u slučaju Obame i Hillary.

2) Napad na republikance tijekom bejzbol utakmice članova Kongresa.

Otvoreni pristaša Bernieja Sandersa otišao je na utakmicu s popisom na kojem su se nalazila imena republikanaca. Pitao je koja stranka se nalazi na terenu. Kad je saznao da su to republikanci, otvorio je vatru. Republikanski zastupnik Steve Scalise je gotovo ubijen u napadu. To je bio politički motiviran, unaprijed osmišljen pokušaj atentata koji je ciljao na desetke republikanskih zastupnika odjednom. A opet, FBI je napad nazvao “spontanim“, a Nancy Pelosi oštro kritizirala svakoga tko je pokušao pripisati krivnju demokratima.

3) Masovno ubojstvo policajaca na skupu Black Lives Matter u Dallasu.

Godine 2016., poludjeli radikal krenuo je u ubilački pohod tijekom BLM skupa, upucavši 14 policijskih službenika od kojih je ubijeno 5. Mediji su imali priličnih poteškoća u pojašnjavanju da ubojica nema nikakvih veza s BML, liberalima ili demokratima. Premda su mnogi istaknuti ljevičari do tog trenutka godinama tvrdili da rasistička policija progoni nevine crne ljude te da ih ubija usred bijela dana, ipak smo bili obaviješteni da ovakva vrsta propagande ne može imati nikakve veze s tim ubilačkim pohodom.

4) Nemiri u Fergusonu i Baltimoreu.

Val nasilja danima je vladao ulicama Fergusona i Baltimorea. Zgrade su spaljene do temelja. Opljačkani su dućani. Automobili su bili zapaljeni. Domovi su bili vandalizirani. Rulja je napadala nedužne ljude na ulici. U tim situacijama, pogotovo što se tiče Fergusona, možemo bez ikakve sumnje reći da je retorika ljevice potaknula i nastavila poticati nasilje. Liberali i demokrati su bili ti koji su širili lažni “ruke su gore, nemoj pucati” mit, koji je postao glavni poklič rulje.

No, nijedan od tih strašnih događaja nije potaknuo nacionalni razgovor o opasnoj retorici. CNN nikad nije okrivio Obamu za Ferguson ili masakr u Dallasu, iako je pomogao u širenju lažne narative koja ih je motivirala. MSNBC nikada nije tražio od Nancy Pelosi i Maxine Waters ili bilo kojeg drugog demokratskog političara da odgovaraju za pucnjavu na kongresnoj utakmici bejzbola. Mediji su odbili ideju da bi bilo tko drugi osim počinitelja mogao biti odgovoran. Tek sada su promijenili svoje mišljenje o toj pitanju.

Da mi je znati zašto.