Trump otkrio kako će se vojska suprotstaviti migrantima, napao trgovce ljudima

Ryan Saavedra

YouTube via DAHBOO77

Predsjednik Donald Trump otkrio je u četvrtak tijekom tiskovne konferencije u Bijeloj kući da je rekao vojsci da migrante koji bacaju kamenje tretiraju kao da su naoružani puškama. Također je oštro napao trgovce ljudima, nazivajući ih “najvećim ološem na kugli zemaljskoj”.

Trump je održao tiskovnu konferenciju kao odgovor na ono što je administracija nazvala “krizom na našoj južnoj granici”, dok su tisuće migranata u Srednje i Južne Amerike nekoliko dana udaljene od dolaska na američku granicu.

“Ti ilegalni karavani neće biti pušteni u Sjedinjene Države i trebali bi se okrenuti svojim kućama jer uzalud troše svoje vrijeme”, rekao je Trump. “Oni se trebaju prijaviti za dolazak u našu zemlju. Nećemo dopustiti da naša velikodušnost bude iskorištavana od onih koji krše naše zakone, vrijeđaju naše propise i ilegalno ulaze u našu zemlju. Nećemo to dozvoliti.”

“Migranti koji traže azil morat će se legalno predstaviti na točkama ulaska”, naveo je Trump. “Oni koji će odlučiti kršiti naše zakone i ulaziti ilegalno, neće više moći upotrijebiti bezvrijedne tvrdnje kako bi automatski dobili pristup u našu zemlju. Mi ćemo ih zadržati.”

“Azil nije program za one koji žive u siromaštvu. Postoje milijarde ljudi na svijetu koju žive u siromaštvu”, nastavio je Trump. “Sjedinjene Države ne mogu prihvatiti sve te ljude.”

Što se tiče migranata koji su bacali kamenje ili se uključivali u nasilno ponašanje prema meksičkim dužnosnicima za provođenje zakona, Trump je ukazao kako će vojska uzvratiti ako će se susresti s istim nasilnim ponašanjem.

“Smatrat ćemo to vatrenim oružjem”, rekao je Trump. “Nećemo to trpjeti. Ako žele bacati kamenje na našu vojsku, naša vojska će uzvratiti. Rekao sam im da to smatraju puškom. Ako će bacati kamenje, kao što su ga bacali prema meksičkoj vojsci i policiji, rekao sam: ‘Smatrajte to puškom'”.

Trump je tijekom tiskovne konferencije također oštro napao trgovce ljudima, rekavši: “Oni otimaju djecu, u mnogim slučajevima žene, nažalost, oni otimaju žene. Trgovci ljudima su najveći ološ na kugli zemaljskoj, najveći ološ za kugli zemaljskoj.”

POGLEDAJTE: