Pamela Anderson kritizirala feminizam trećeg vala, #MeToo. Feministice poludjele.

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: YouTube/60 Minutes Australia

U nedavnom intervjuu za “60 Minutes Australia”, aktivistica za prava životinja i bivši Playboy model Pamela Anderson, izazvala je bijes feministica zbog kritiziranja feminizma trećeg vala i #MeToo pokreta.

Anderson je feminizam trećeg vala nazvala “dosadom” koja “paralizira muškarce” i sugerirala da žene trebaju imati “zdrav razum” kada je riječ o seksualnom zlostavljanju, posebno navodeći navodnog serijskom seksualnog zlostavljača i hollywoodskog producenta Harveyja Weinsteina.

“Mislim da feminizam može otići predaleko”, rekla je Anderson. “Ja sam feministica, ali mislim da je feminizam trećeg vala postao dosadan. Mislim da paralizira muškarce.”

“Mislim da je #MeToo pokret malo previše za mene”, nastavila je. “Žao mi je; vjerojatno će me ubiti zbog te izjave.”

“Hoće”, potvrdila je osoba koja je vodila intervju.

Seks simbol potom je nastavila kritizirati glumice koje su optužile Weinsteina radi seksualnog zlostavljanja, što je slično mišljenju koje je istaknula prošlog prosinca u intervjuu na Megyn Kelly Today.

“Moja majka me naučila da ne idem u hotel s neznancem”, rekla je. “Ako netko otvori vrata u kućnom ogrtaču, a to bi trebao biti poslovni sastanak, možda bih trebala ići nekom drugom. Mislim da su neke stvari zdrav razum.”

Anderson se potom našalila: “Ili, ako već ideš u krevet, potrudi se da dobiješ posao!”

“Ja sam Kanađanka, reći ću ono što mi je na pameti. Žao mi je, ja nisam politički korektna”, dodala je.

Feministice nisu bile pretjerano oduševljene primjedbama Anderson. Oboružane svojim tipkovnicama, žene su oštro kritizirale Anderson, koja je oklevetana kao “glupa plavuša”, zbog okrivljavanja žrtvi i zbog toga što je “zbunjena” modernim feminizmom.

“Organizatorica zajednice” i feministica Gina Brown je napisala: “Zna li ova glupača da većinu seksualnih napada počinjavaju osobe POZNATE žrtvi. Jasno je da je njezina majka nije naučila zdravom razumu!”

Honorarna spisateljica Cathy Bouris je dodala:

Feminist Reporter je cmizdrio: “Pamela Anderson i njezino kritiziranje #MeToo pokreta je sramotno. Tako uspješan seks simbol trebao bi se boriti za druge žene i pokušati shvatiti napore koje treba uložiti kako bi se prevladao seksualni napad. To je razlog zašto se moramo boriti još jače.”

“‘Feminizam može otići predaleko’. Poput plastične operacije? Izvini, [Pamela Anderson], ali ja ću potražiti savjet na drugom mjestu”, ismijala ju je jedna druga navodna feministica, očigledno nesvjesna ironije vlastitih primjedbi.

Prošle godine, Anderson je rekla Kelly glede nekih #MeToo optužiteljica u Hollywoodu: “Znate u što se upuštate ako uđete u hotelsku sobu sami.”

“Nemojte ići u hotelski sobu same”, nastavila je. “Ako netko otvori vrata u kućnom ogrtaču, otiđite. To je zdrav razum. Znam da je Hollywood vrlo zavodljiv i ljudi žele biti slavni i da ponekad mislite kako ćete biti sigurni s odraslom osobom u sobi.”

POGLEDAJTE: